Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΩΜΕΝΗΣ…

Η προαναγγελθείσα εδώ και δύο ακριβώς μήνες επέμβαση στον καταυλισμό της Ειδωμένης με στόχο την εκκένωση του από πρόσφυγες και μετανάστες προχώρησε με τις ανάλογες τυμπανοκρουσίες από το καθεστώς Τσίπρα ακριβώς μετά την ψήφιση των νέων και σκληρότερων μέτρων, του νέου δηλαδή, διπλού μνημονίου και ακριβώς την ημέρα της περίφημης συνεδρίασης του Γιούρογκουπ.

Η ωμότητα του αριστεροδεξιού καθεστώτος, όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει, είναι τέτοιος που δεν πρέπει να εκπλήσσεται κάποιος μ’ οποιαδήποτε έκφρασή του.

Μ’ άλλα λόγια, όχι μόνο δεν υπήρξε έστω μια υποτυπώδης προσπάθεια να καλυφθεί η αλήθεια, να διακριθεί η συγκεκριμένη κίνηση από το λεγόμενο κλείσιμο της «αξιολόγησης», αλλά αντίθετα αποφασίστηκε να ταυτιστεί πλήρως. Οι ίδιοι άθλιοι εξουσιαστές, άξιοι εκφραστές της ριζοσπαστικής αριστεράς –για να μην ξεχνιόμαστε άλλωστε– που έσκιζαν τα ιμάτια τους εμπρός και στην υποψία ότι εκμεταλλεύονται πολιτικά τις εικόνες των εξαθλιωμένων προσφύγων και μεταναστών, αυτοί οι ίδιοι έρχονται όχι απλά να επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές αλλά να διατρανώσουν το αναμφισβήτητο γεγονός.

Οι δήθεν υποστηρικτές των αδυνάμων και ευάλωτων ανθρώπων αποδεικνύεται πως είναι οι χειρότεροι εκμεταλλευτές τους, στυγνότεροι από τους ακροδεξιούς στους οποίους τάχατες αντιτίθενται.

Είναι αυτοί οι ίδιοι που κατά δήλωσή τους κρατούσαν χιλιάδες παιδιά και γυναίκες κυρίως σε άθλιες συνθήκες ως ομήρους σε ένα διεθνές αλισβερίσι, που αφορά την λεγόμενη διευθέτηση της «ελληνικής κρίσης». Και τώρα τους κλείνουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτά που μέχρι τώρα κατήγγειλαν. Όλα αυτά με κινητοποίηση χιλιάδων μπάτσων. Ειρηνικά…

Η ελεγχόμενη (μόνον οι υμέτεροι δημοσιογράφοι επιτρέπονται, οι αποκαλούμενοι και ως ενσωματωμένοι«ενσωματωμένοι») επικοινωνιακή κάλυψη της εκκένωσης του καταυλισμού της Ειδωμένης αλληλοσυμπληρώνεται με την προπαγάνδα περί της αναγκαιότητας εσπευσμένης κίνησης, λόγω των κρουσμάτων πορνείας, που παρ’ όλα αυτά αποτελούν πραγματικότητα.

Και τώρα τι μέλλει γενέσθαι;

Η διαχείριση του προσφυγικού: πεδίον δόξης λαμπρόν για τις ΜΚΟ. Και το κίνημα από κοντά; Κάποιο κοκαλάκι θα ξεμείνει και για τα παραπαίδια του Σύριζα. Να αναγνωριστεί και η προσφορά τους ρε παιδιά. Ποια προσφορά; Εν γένει η προσφορά τους. Και ο νοών νοείτο…
 
Δημοσιεύθηκε από Παρεμπιπτόντως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου