Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ο «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΚΑΤA ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το καθεστώς Τσίπρα με ιαχές ενάντια στην «διαπλοκή» ετοιμάζεται να ξιφουλκήσει κατά του παλαιού καθεστώτος με αιχμή την «Δικαιοσύνη» και τις γνωστές καταγγελίες της εισαγγελέως Τατσάνη κατά του υφυπουργού Δικαιοσύνης Παπαγγελόπουλου σχετικά με παρεμβάσεις του ιδίου και βέβαια της κυβέρνησης.

Μπράβο και πάλι μπράβο. Το καθεστώς Τσίπρα παρουσιάζεται «ετοιμοπόλεμο» και με αρκετούς «άσσους» στα μανίκια. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία περί αυτού. Γιατί; Γιατί πολύ απλά των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Μ’ άλλα λόγια το καθεστώς Τσίπρα φρόντισε να τοποθετήσει τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις. Και οι κατάλληλοι άνθρωποι είναι εκείνοι που θα διευκολύνουν τον συναγωνισμό για το ποιος είναι ο πλέον δολοπλόκος και άρα χρήσιμος στα μεγάλα αφεντικά.

Ο Παπαγγελόπουλος προσωπική επιλογή του Τσίπρα διετέλεσε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ το 2006 με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, ορίστηκε εποπτεύων εισαγγελέας στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών (εποπτεύων εισαγγελέας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας-ΔΑΕΕΒ-Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας), ενώ τον Ιούλιο του 2009 ανέλαβε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), θέση στην οποία έμεινε έως και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Τον εισαγγελέα Παπαγγελόπουλο, όμως, τον θυμόμαστε και ως διώκτη των συλληφθέντων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου 1995, όταν ανέκρινε ή προσπαθούσε να ανακρίνει συντρόφους και συντρόφισσες.

Η προσωπική επιλογή του Τσίπρα είχε, λοιπόν, τα απαραίτητα διαπιστευτήρια: διώκτης αναρχικών και ανυπότακτων νεολαίων, εποπτεύων εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής αλλά και διοικητής της ΕΥΠ. Χρήσιμος άνθρωπος αναμφίβολα, με πολλά «προσόντα» αλλά κυρίως με «χρήσιμες» πληροφορίες. Και οι χρήσιμες πληροφορίες για τους εξουσιαστές σημαίνουν περισσότερες δυνατότητες εκβιασμών, χειρισμών «δύσκολων» καταστάσεων, εξασφάλισης σιωπής σε δύσκολες στιγμές αλλά και παζαριών κάθε είδους.

Και μιας και μιλάμε για τον «ενάρετο» κόσμο των Μυστικών Υπηρεσιών και για την «διαπλοκή», ας δούμε και ποια είναι η, επίσης, προσωπική επιλογή του Τσίπρα για την διοίκηση της ΕΥΠ επί των ημερών του. Μα ο πρώην ανταποκριτής του ΜΕΓΚΑ στην Ουάσιγκτον ο μεταξύ άλλων δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης, διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins της Ουάσινγκτον. Ο Ρουμπάτης στο παρελθόν διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ (από το 1994 ως το 1999) και κυβερνητικός εκπρόσωπος για δεκαπέντε μήνες (1987-1988) επί κυβέρνησης Παπανδρέου, ενώ εξελέγη από τους συναδέλφους του και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για το διάστημα 1995 – 1999. Tο 1987, μάλιστα, εξέδωσε το βιβλίο Δούρειος Ίππος: Η αμερικανική διείσδυση στην Ελλάδα, 1947-1967, βασισμένο στην διδακτορική διατριβή του για το Johns Hopkins, στο οποίο καταγγέλλει τόσο τις τότε αμερικανικές κυβερνήσεις όσο και την ελληνική μετεμφυλιακή Δεξιά για την διαπλοκή της με αμερικανικές υπηρεσίες.

Μ’ άλλα λόγια ο νυν διοικητής της ΕΥΠ πρώην δημοσιογράφος της διαπλοκής, αλλά και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του πάλαι ποτέ κραταιού Πασοκ της δεκαετίας του ’80, αποτελεί άλλη μια «εκλεκτή» επιλογή του καθεστώτος Τσίπρα.

Κατά τα άλλα ο «πόλεμος» κατά της διαπλοκής είναι σίγουρο ότι θα «φουντώσει» και άλλο…
Συσπείρωση Αναρχικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου