Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΣΙΠΡΑ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ!!!

Στην περιβόητη συνέντευξή του το βράδυ της Τρίτης ο αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η απουσία κρατικής δομής φιλοξενίας προσφύγων στα σύνορα «ήταν και νομική ανάγκη και πολιτική επιλογή», καθώς «θα είναι μια μόνιμη πηγή τριβών με την Ευρώπη και τα Σκόπια», προσθέτοντας ότι «θέλουμε να μεταδώσουμε το μήνυμα ότι στην Ειδομένη όποιος πηγαίνει, πηγαίνει με δική του ευθύνη». Προσθέτοντας: «Εξακολουθούμε να θέλουμε να πειστούν οι άνθρωποι να έρθουν στις δομές που χτίζουμε προς τα κάτω, ώστε να τους προσφέρουμε αυτά που δικαιούνται με τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια που η χώρα μας μπορεί να προσδώσει».

Μ’ άλλα λόγια ο Μουζάλας ομολογεί ότι το αριστεροδεξιό καθεστώς Τσίπρα όχι μόνο άφησε αβοήθητους και στην γνωστή άθλια κατάσταση δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην Ειδομένη, αφού αυτή ακριβώς η στάση «ήταν και νομική ανάγκη και πολιτική στάση», αλλά καμαρώνει προφανώς και για τα αποτελέσματά της. Ονομάζει μάλιστα αυτόν τον ωμό εκβιασμό (ή στην εξαθλίωση της Ειδομένης ή στην αθλιότητα των δομών) προσπάθεια πειθούς, προβλέποντας πως ο εκβιασμός θα πιάσει και φέρνοντας σαν παράδειγμα την Μυτιλήνη. Η κτηνώδης συμπεριφορά των εν Ελλάδι κρατούντων, ολοένα και γιγαντώνεται. Ο σχεδιασμός τους παραμένει συγκεκριμένος. Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, ανήλικα παιδιά και γυναίκες καθηλωμένοι σε έναν βούρκο, όχι λόγω κάποιας αδυναμίας να βοηθηθούν στα στοιχειώδη, αλλά σκοπίμως ώστε:

α) να εμπεδώνεται ένας ελεγχόμενος καθεστωτικός αντιρατσισμός με την μετάδοση συνεχώς των ανήκουστων συνθηκών διαβίωσης τους,

β) να πιέζεται με τον ίδιο τρόπο η λεγόμενη κοινή γνώμη των δυτικοευρωαπαϊκών κοινωνιών,

γ) να αυξάνεται η δυνατότητα να παζαρέψει το καθεστώς Τσίπρα με τους «θεσμούς» ολίγα ψίχουλα και

δ) να λειτουργεί αποτρεπτικά η εικόνα των δεκάδων χιλιάδων βασανισμένων προσφύγων, ώστε να μειωθεί ο αριθμός εκείνων που επιθυμούν να «περάσουν» στον ελλαδικό χώρο.

Φυσικά η συγκεκριμένη δήλωση Μουζάλα έμεινε στο «περιθώριο» του πολιτικού «πάταγου» που δημιουργήθηκε με αφορμή την αναφορά στην «Μακεδονία», ενώ σύσσωμος ο Συριζα στηρίζει τον «φιλάνθρωπο» υπουργό που «πασχίζει» για τους πρόσφυγες.

Αυτός ο αριστερός ανθρωπισμός είναι πράγματι «ατελείωτος»…
Συσπείρωση Αναρχικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου