Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ, ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΔΩΜΕΝΗ

Σύμφωνα και με δηλώσεις του Βίτσα δυνάμεις του στρατού με πρόσχημα την σίτιση των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στον καταυλισμό της Ειδωμένης ετοιμάζονται να επέμβουν για να ελέγξουν την «ανεξέλεγκτη» κατάσταση, που το ίδιο το συριζαίικο καθεστώς δημιούργησε για τους λόγους που ήδη έχουμε αναφέρει. Η επέμβαση του στρατού θα έχει βέβαια «ανθρωπιστικό» χαρακτήρα, αφού ήδη εξαγριωμένοι πρόσφυγες απομακρύνουν τις περισσότερες ΜΚΟ αρνούμενοι να σιτιστούν αν δεν ανοίξουν τα σύνορα, απομακρύνουν τους δημοσιογράφους, ενώ σημειώθηκαν και προσπάθειες αυτοπυρπολισμού. Σημειωτέον ότι ανάμεσα στους πρόσφυγες βρίσκονται τουλάχιστον 4.000 παιδιά, που παραμένουν στο σημείο όπως και όλοι οι υπόλοιποι, ευρισκόμενοι σε άθλιες συνθήκες, ενώ αναγκάζονται να καίνε πλαστικά και σκουπίδια για να ζεσταθούν. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο επιδεινώνεται η κατάσταση των χιλιάδων προσφύγων οι οποίοι βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, αναστέλλεται μέρος των δραστηριοτήτων, που είχε αναπτύξει στα ελληνικά νησιά, λόγω της αντίθεσής της στη μετατροπή ορισμένων hotspot σε κλειστά κέντρα κράτησης. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, μετά τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας «οι χώροι αυτοί μετατρέπονται τώρα σε κέντρα κράτησης. Αναλόγως, και σύμφωνα με την πολιτική μας ενάντια στην υποχρεωτική κράτηση, έχουμε διακόψει ορισμένες από τις δράσεις μας σε όλα τα κλειστά κέντρα στα νησιά, συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών μετακίνησης από και προς τους χώρους αυτούς». Προσθέτει δε, ότι δεν συμμετέχει στη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας και πως δεν πρόκειται να αναμιχθεί στις επιστροφές ή την κράτηση προσφύγων. Την ίδια στιγμή 150 «παράτυποι» μετανάστες μεταφέρονται δέσμιοι στο στρατόπεδο της Κορίνθου.

Το καθεστώς Τσίπρα είναι φανερό ότι θα σκληρύνει την στάση απέναντι στους πρόσφυγες κρατώντας από εδώ και πέρα μαστίγιο και μόνο μαστίγιο αφήνοντας στην άκρη την «χαλαρή» αντιμετώπιση όπως άλλωστε έχει κάνει και με τα οικονομικά ζητήματα.

Ποιος αμφισβητεί, πλέον, ότι με αριστερή , δεξιά, αριστεροδεξιά, κομμουνιστική ή σοσιαλιστική διακυβέρνηση δεν θα υπηρετηθεί το κράτος και τα συμφέροντα της κυριαρχίας;
 
 
 Συσπείρωση Αναρχικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου