Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΥΒΡΙΔΙΟ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ


Ο (πολύ) Μεγάλος Αδελφός 


Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (F.B.I.) το 1996 δημιούργησε ένα καινούργιο τμήμα, την ΙnfraGard, Φρουρά Υποδομών αν το πούμε ελληνικά. Το τμήμα αυτό πρωτοσυστάθηκε στο Κλίβελαντ, Οχάιο, από μια χούφτα μέλη και με αφορμή την έρευνα απειλών εναντίον του διαδικτύου. Σήμερα έχει 23.682 μέλη και δρα σε 86 πόλεις στις Ενωμένες Πολιτείες Αμερικής. Επίσης τα μέλη της δρουν και στο εξωτερικο. Δεν είναι αστυνομικοί ή στρατιώτες και δεν ανήκουν στις μυστικές υπηρεσίες, όπως μπορεί κανείς να φανταστεί, αλλά είναι απλοί πολίτες που η αποστολή τους είναι η περιφρούρηση (παραφρούρηση) κρίσιμων πόρων των Ενωμένων Πολιτειών Αμερικής. Πώς; Πολύ απλό. Στη βάση της είναι ένας συνεταιρισμός μεταξύ της Εφ-Μπι-Αϊ και διαφόρων ιδιωτικών εταιριών ή και ιδιωτών επιχειρηματιών, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση της καλής και συνεχούς λειτουργίας των υποδομών των ΕΠΑ.
Ο Μιχαήλ Χέρσμαν, πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής της ΙnfraGard, την αποκαλεί «παιδί του F.B.I.» και η Φίλις Σενκ, πρόεδρος του συμβουλίου διεύθυνσης της ΙnfraGard, καυχάται: «Θέλουμε όλα τα μέλη μας να έχουν από ένα μαύρο κατάστιχο». Εκεί υποτίθεται καταγράφουν όλους τους επικίνδυνους ύποπτους και όταν αντιληφθούν τα μέλη της ΙnfraGard κίνδυνο και «όταν -όχι αν- κηρυχτεί στρατιωτικός νόμος η αποστολή μας θα είναι να προστατέψουμε το δικό μας τομέα υποδομής και αν είναι ανάγκη να σκοτώσουμε αυτούς που θα αποτελέσουν απειλή. Μας είπαν να μη φοβηθούμε πως θα διωχθούμε από τη Δικαιοσύνη αν κάτι τέτοιο συμβεί», είπε ένας επιχειρηματίας, μέλος της ΙnfraGard, στο δημοσιογράφο Μ. Ρόθτσαϊλντ του περιοδικού «The Progressive».

Γενικευμένη παρακολούθηση

Τον Αύγουστο του 2004 η Αμερικανική Ένωση Κοινωνικών Ελευθερίων προειδοποίησε σε μια έκθεση της για αυτό «Το Βιομηχανικό-Επιτηρητικό Σύμπλεγμα: Η Συνωμοσία Κράτους, Επιχειρήσεων και Ιδιωτών στο Κατασκεύασμα της Επιτηρητικής Κοινωνίας», ότι ‘η κυβερνητική μηχανή στρέφεται στις ιδιωτικές εταιρίες – μερικές από τις οποίες είναι σε απόλυτη θέση να παρακολουθούν τις ατομικές υποθέσεις των εκατομμυρίων πελατών τους. Και βέβαια αυτό ήδη έγινε με την παρέμβαση εταιριών τηλεπικοινωνίας στην παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και στο διαδίκτυο, αμερικανών και μη πολιτών και χωρίς μάλιστα τις απαιτούμενες από το δικαστήριο άδειες.
Σήμερα η παρακολούθηση έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις, προ παντός η παρακολούθηση των συνδιαλέξεων αμερικανών πολιτών με το εξωτερικό συμπεριλαμβανόμενου και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Το 2007 το αμερικανικό κογκρέσο πέρασε ένα καινούργιο νόμο την Πράξη Προστάτεψε την Αμερική και το 2008 την Τροποποίηση της Πράξη Επιτήρησης Εξωτερικών Πληροφοριών. Μ’ αυτούς τους δυο νόμους, ό,τι ήταν πριν παράνομο, νομιμοποιήθηκε και η υποκλοπή αναπτύχτηκε σε επιστήμη. Ανεξέλεγκτη εξουσία δόθηκε στις διάφορες αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες για τη λαθρακρόαση όλων των τηλεπικοινωνιών του εξωτερικού. Από το να συζητάς δια τηλεφώνου με την μάνα σου τι σώβρακα αγόρασε στον πατέρα σου, μέχρι να γράφεις email στην αδελφή σου αν κατέβηκε στο Σύνταγμα στην απεργία της Δευτέρας. Θεός φυλάξοι αν χρησιμοποιήσεις λέξεις που έχουν να κάνουν με τρομοκρατία, ακόμη και την αστυνομική τρομοκρατία, που πιθανόν η αδελφή σου να συνάντησε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ή άλλες παρεμφερείς λέξεις και θέματα που ηλεκτρονικά προγράμματα κατασκόπευσης αυτόματα στοχεύουν και υφαρπάζουν. Και βέβαια είναι φυσικό να υποθέσουμε ότι αυτές οι αμερικανικές υπηρεσίες μοιράζονται αυτές τις πληροφορίες με τι ελληνικές υπηρεσίες με τις οποίες συνεργάζονται επίσημα.

Όπως ο Τσαουσέσκου

Επί εποχής Τσαουσέσκου το ένα τρίτο των Ρουμάνων πολιτών ανήκε σε κάποιο τέτοιο ανάλογο δίκτυο με τη σημερινή αμερικανική ΙnfraGard. Και τους ρουμάνους πολίτες είχε πείσει η τότε μηχανή του καθεστώτος πως καθήκον τους ήταν η περιφρούρηση της ασφάλειας των πόρων και της υποδομής του κράτους, και ρουφιάνευαν τα άλλα δύο τρίτα των πολιτών. Τα θύματα αυτής της ιδιωτικής κατασκοπείας ήταν άπειρα και σάπισαν στις φυλακές και στα βασανιστήρια οι πιο άτυχοι. Τυχεροί ήταν αυτοί που απλά τους σκότωσαν όταν τους πρωτόπιασαν. Οι ρουφιάνοι όμως επέζησαν και είναι οι ίδιοι που πριν από λίγο μόνο καιρό λειτουργούσαν τις Μαύρες Εγκαταστάσεις των αμερικανών, όπου μεταφέρθηκαν και βασανίστηκαν τα θύματα του αμερικανικού Πολέμου Εναντίον της Τρομοκρατίας. «Η πείρα δημιουργεί την τελειότητα», λέει ένα αμερικανικό απόφθεγμα. Και δωσ’ του τσουβάλιαζαν κυριολεκτικά τους συχνά αθώους που οι εκάστοτε ΙnfraGard ρουφιάνεψαν και μυστικές αρχές έπιασαν και μετέφεραν, δια μέσου διαφόρων χωρών συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, κλείνοντας τους στα μπουντρούμια της Ρουμανίας, Πολωνίας, Συρίας, Ιορδανίας και Αιγύπτου, για να αναφέρω μόνο μερικές από τις χώρες που έγιναν τσιράκια της αμερικανικής κυβέρνησης.

Εχθροί της δημοκρατίας...

Και στην Ελλάδα, ας μην ξεχνάμε τις εξορίες και τα βασανιστήρια που απλοί και αθώοι, ως επί το πλείστον, πολίτες υπέστησαν. Δεν είναι μακριά στην ιστορία μας ο εμφύλιος και η Χούντα. Οι μυστικές κρατήσεις λαθρομεταναστών και η κακή μεταχείριση τους στα χέρια βαρβάρων των δυνάμεων ασφάλειας είναι το σημερινό και φρεσκότατο φαινόμενο. Ή μήπως η Χρυσαυγίτες δεν είναι οι απόγονοι των κουκουλοφόρων ταγματασφαλιτών των Ναζί και οι μόλις προχθές και νυν ρουφιάνοι της ασφάλειας και της αστυνομίας και που χρησιμοποιούν την τυφλή οργή των Ελλήνων κατά των διεφθαρμένων τους πολιτικών, για να επιτεθούν εναντίον της Δημοκρατίας, μελών της Αριστεράς και των αλλοδαπών, και δρουν υπό την προστασία των σωμάτων ασφαλείας.
Αλλά αυτό που αποτελεί κίνδυνο για την Ελλάδα και είναι που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα από την υπόθεση της αμερικανικής ΙnfraGard είναι η ανάμιξη των επί πλέον 350 Fortune 500 αμερικανικών (και παγκοσμίων) εταιριών με ενεργά μέλη σ’ αυτό το δίκτυο ιδιωτών κατασκόπων. Στο διαδίκτυο www.infragard.net η ΙnfraGard διαφημίζει αυτό το γεγονός προσπαθώντας να αποκτήσει καινούργια μέλη. Και ασφαλώς ο κίνδυνος είναι απανταχού και προπάντων υποκινείται πάντα από «έξω».

...και της Ελλάδας

Το ότι οι έλληνες πολίτες «αποτελούν πάντα κίνδυνο για τις ΕΠΑ» δεν είναι νέο. Μια ματιά στο διαδίκτυο του υπουργείου Εξωτερικών (USA State Department) πείθει πως δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό το γεγονός όσον αφορά τους αμερικανούς για την Ελλάδα και τους έλληνες πολίτες. Σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις, οι Έλληνες είναι αμέσως μετά τους Βιετναμέζους και πριν τους Νοτιοκορεάτες ως οι πολίτες που τρέφουν τα πιο αντιαμερικανικά συναισθήματα στον παγκόσμιο χώρο. Βέβαια μπορεί κανείς να φανταστεί γιατί από τον πιο αριστερό μέχρι και τον δεξιό έλληνα πολίτη, οι ΕΠΑ είναι γραμμένες στο μαύρο των ελλήνων κατάστιχο, αφού οι «φίλοι» μας Αμερικανοί μάς ξανάφεραν τον βασιλιά μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και αμέσως μετά τον εμφύλιο, μας κυβέρνησαν δια μέσου της πρεσβείας τους για τριάντα χρόνια, διεύθυναν πολιτικούς, κατέλυσαν τη δημοκρατία κι εγκατέστησαν τη Χούντα, και παράδωσαν τη μισή Κύπρο στην Τουρκία την οποία εξοπλίζουν σε μόνιμη βάση αναγκάζοντας και την Ελλάδα να αγοράζει ακριβά τον εξοπλισμό της, γιατί περιλαμβάνει και τα δισεκατομμύρια ευρώ σε δωροδοκίες πολιτικών και κρατικών υπαλλήλων. Το τελευταίο συνέβαλε σταδιακά σε μεγάλο βαθμό στο να φτάσει η χώρα μας στα πρόθυρα της επικείμενης χρεοκοπίας.
Δεν είναι λοιπόν διόλου απίθανο αυτοί οι εθελοντές-πολιτοφύλακες, ιδιώτες κατάσκοποι, μέσα από τις επιχειρήσεις τους να κατασκοπεύουν τους αντιπαθείς γι’ αυτούς Έλληνες. Βέβαια, ίσως ν’ ακούγετε γελοίο και κωμικό αλλά μόνο πέρυσι 3.000, και πλέον, αμερικανοί αντιπρόσωποι εταιρειών επισκέφτηκαν και διέμειναν στην Ελλάδα προσωρινά ή ημιμόνιμα. Και μερικοί από αυτούς δρουν επί πλέον των αμερικανικών δυνάμεων κατασκοπείας της πρεσβείας τους και του ΝΑΤΟ που δρουν και κατασκοπεύουν μόνιμα τον ελληνικό χώρο. Και όλοι μαζί κάνουν ήσυχα την δουλίτσα τους προστατεύοντας τάχα τα αμερικανικά συμφέροντα από έλληνες «τρομοκράτες» και κακοθελητές, που «απειλούν» την αυτοκρατορία σε μόνιμη βάση.

Ν.Λ.

Πηγή epohi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου