Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Έξω οι φασίστες από την Πάρο και από παντού!

Αντιφασιστική συγκεντρωση στην Πάρο
Αναμφίβολα ζούμε σε μια εποχή όπου χαρακτηρίζεται από την ανασφάλεια που προκαλεί η οικονομική κρίση. Η πλειοψηφία των ανθρώπων της χώρας πλέον αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις αναγκάζοντας να κάνει μεγάλες περικοπές μέχρι και σε είδη πρώτης ανάγκης. Πώς να χωρέσουν αλώστε όλα αυτά τα αυξημένα έξοδα, φόροι, χαράτσια, λογαριασμοί κλπ σε ένα περικομμένο εισόδημα που όλο και μειώνεται;  Πλέον βρισκόμαστε στο 3ο μνημόνιο και  «ο πάτος του βαρελιού» ακόμα δεν έχει αρχίσει να φαίνεται, ενώ γενικεύεται το αίσθημα αδικίας που δημιουργείται λόγω της ατιμωρησίας των υπευθύνων.

Η προπαγάνδα της φασιστικής συμμορίας.
Αυτή την κατάσταση έρχεται να εκμεταλλευτεί  η χρυσή αυγή, πείθοντας μάλιστα αρκετό κόσμο με τη βοήθεια των μμε, για τον φιλολαϊκό χαρακτήρα της και αποκρύπτοντας ότι οι ίδιοι είναι μέρος του προβλήματος. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να αποτελέσει τη λύση αφού διαχρονικά τα φασιστικά μορφώματα ήταν πάντα το μακρύ χέρι του συστήματος, προκειμένου αυτοί που κέρδιζαν πάντα εις βάρος μας, να συνεχίσουν να το κάνουν. Έτσι και η χ.α  πιστή στην ιδεολογία του φασισμού, επιτίθεται στους μετανάστες και στρέφει τους πληττόμενους τον έναν, ενάντια στον άλλο, ανάλογα με την εθνικότητα και το χρώμα τους, αλλά την ίδια ώρα κάνει τουμπεκί μπροστά στους μεγαλοβιομήχανους και ψηφίζει φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές. Μιλάει για καθαρά χέρια, αλλά υποκλίνεται μπροστά στους πολιτικούς που έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση,  συγκαλύπτει σκάνδαλα (βλέπε λίστα Λαγκάρντ) και βοηθάει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (βλέπε Αγροτική τράπεζα). Δεν θα μπορούσε να κάνει και αλλιώς αφού η φασιστική οργάνωση εδώ και χρόνια χρηματοδοτείται από το Πασοκ και τη ΝΔ για να κάνει τις βρωμοδουλείες που το επίσημο κράτος δεν μπορούσε να κάνει, αλλά και από μεγάλους επιχειρηματίες για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.
Τι πρέπει να κάνουμε
            Μπροστά στη φασιστικοποίηση τη κοινωνίας μας, πρέπει να αντιδράσουμε  πριν να είναι αργά. Πρέπει να δείξουμε στους νοσταλγούς του Χίτλερ ότι είναι ανεπιθύμητοι στο νησί μας αλλά και παντού. Δεν θα ανεχτούμε κανέναν περιφερόμενο θίασο με «φουσκωτούς» να έρθει στο νησί μας να διασπείρει το φασιστικό του δηλητήριο. Γι αυτό και καλούμε σε μια μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση, που ελπίζουμε να γίνει η αφορμή, για να ξεκινήσουμε μια μόνιμη δράση ενάντια στον φασισμό αλλά και για την διεκδίκηση του δικαιώματος στην ζωή, την παιδεία, την υγεία και την ελευθερία, αφού γνωρίζουμε ότι είναι ο ίδιος διαρκής αγώνας.
Ποιοι είμαστε εμείς.
Είμαστε άνθρωποι που δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι όταν ο ναζισμός σηκώνει το κεφάλι στο νησί μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι η είσοδος της Χ. Α. στο κοινοβούλιο και η περαιτέρω ενδυνάμωση της, μόνο χειροτέρευση των ζωών μας μπορεί να επιφέρει. Είμαστε με την λογική της δράσης πριν ο φασισμός να χτυπήσει και την δικιά μας πόρτα. Γιατί γνωρίζουμε καλά ότι όπου κι αν εφαρμόστηκε είχε καταστροφικές συνέπειες για εκατομμύρια ανθρώπων και ότι η επίθεση που γίνεται τώρα από το φασιστικό μόρφωμα σε άλλους, θα γίνει και σε εμάς αργότερα καθώς και στα μεγαλύτερα κομμάτια της Ελληνικής κοινωνίας.
Γιατί ο φασισμός έρχεται πρώτα για τους «άλλους» και μετά για όλους.
Γι αυτό το λόγο καλούμε τους εργαζόμενους/ες, άνεργους/ες, μαθητές/τριες να πάρουν θέση ενάντια στο φασισμό, τον ρατσισμό την ξενοφοβία και να συμπορευτούν μαζί μας στον δύσκολο δρόμο του αγώνα για αξιοπρέπεια.
Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Πέμπτη 28/2 στην Πλατεία «Μαντώ Μαυρογένους»  18:00. Να τους δείξουμε ότι είναι ανεπιθύμητοι στο νησί μας και παντού!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΡΟΥ -ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου