Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Μεσολόγγι: η περιπέτεια 11 Ρουμάνων εργατών βρίσκει μια διέξοδο στο Εργατικό Κέντρο της πόλης

Οι ένδεκα εργάτες έφτασαν στην περιοχή για να δουλέψουν στη συγκομιδή πορτοκαλιών, μετά από συνεννόηση με ρουμάνο μεσάζοντα, ο οποίος όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ.


Προσπάθειες να δοθεί ένα αίσιο τέλος στην 8ήμερη περιπέτεια 11 ρουμάνων εργατών καταβάλλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου. Οι ένδεκα εργάτες έφτασαν στην περιοχή για να δουλέψουν στη συγκομιδή πορτοκαλιών, μετά από συνεννόηση με ρουμάνο μεσάζοντα, ο οποίος όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ. Ετσι, ξεκίνησε η περιπλάνησή τους στην περιοχή, καθώς επί 8 ημέρες κοιμούνταν στο δρόμο, σε δύσκολες συνθήκες και χωρίς επαρκή τροφή. Σήμερα έφτασαν στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο του Μεσολογγίου που αμέσως ανέλαβε να τους φιλοξενήσει, παρέχοντας ζεστασιά και φαγητό στους 11 περιπλανώμενους.

Όπως μας ενημέρωσε ο Γεράσιμος Θεοφιλάτος, πρόεδρος του φιλόξενου και δραστήριου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου, έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές με τη ρουμανική πρεσβεία για να καταστεί δυνατή η επιστροφή τους στην πατρίδα τους, που είναι άλλωστε και το δικό τους αίτημα.

Φωτογραφίες απο το Ε.Κ.Μ.   http://www.onairnews.gr/apanthropia-sto-megalio-tis-tous-exapatisan-ke-tous-egkatelipsan.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου