Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Στερούν άδειες με ανώνυμες καταγγελίες




Από τις 2/2 ο Σπύρος Δραβίλας, κρατούμενος των Φυλακών Δομοκού, πραγματοποιεί απεργία πείνας διεκδικώντας τα αυτονόητα: να λάβει την τρίτη ολιγοήμερη άδεια που δικαιούται και να πάψει η δεύτερη χαλκευμένη δίωξη εναντίον του με μόνο στοιχείο της δικογραφίας μια… ανώνυμη καταγγελία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω κρατούμενος αναγκάζεται να κάνει χρήση ενός τόσο ακραίου μέσου προκειμένου απαιτήσει το σεβασμό των νόμιμων δικαιωμάτων του. Τον περασμένο Απρίλιο η επίμονη άρνηση των φυλακών να του δώσουν την άδειά του τον είχε ωθήσει σε μια ακόμα σκληρή απεργία πείνας που κράτησε ένα μήνα και που έληξε με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Έκτοτε ο κρατούμενος πήρε κανονικά δύο άδειες, ώσπου το νέο, έωλο κατηγορητήριο, που δεν έπεισε καν τον ανακριτή να ζητήσει την προφυλάκισή του, ήρθε να στερήσει ακόμη και την ολιγοήμερη αυτή φυγή από το κολαστήριο.
Με βάση τα παραπάνω, και γνωρίζοντας όπως παραδέχεται και η Φυλακή Δομοκού πως ο κρατούμενος έκανε καλή χρήση των προηγούμενων αδειών του, ζητούμε να συνεχίσει να αδειοδοτείται απρόσκοπτα αλλά και να πάψει κάθε εκδικητική δίωξη του Σπ. Δαρδαβίλα. Κάθε προσπάθεια επιμήκυνσης αυτής της ποινής με αθέμιτα μέσα συνιστά παράβαση καθήκοντος και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε οι υπεύθυνοι να αποκαλυφθούν. Κανένας άνθρωπος δεν είναι αναλώσιμος.
 Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013,

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
                                               www.tokeli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου