Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Από το λιμάνι της αγωνίας στο λιμάνι της αηδίας

Στις 8 Απριλίου υπεγράφη με κάθε επισημότητα, στο μέγαρο του Προτεκτοράτου, η οριστική παραχώρηση του Λιμένος Πειραιώς στην κρατικών κινέζικων συμφερόντων Cosco Pasific από την αριστεροδεξιά κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑνελ. Αυτό που δεν μπόρεσε ή δεν πρόλαβε ο Αντώνης Σαμαράς, το πέτυχε η αριστερή κυβέρνηση.

Είναι καταπληκτικό: Άνθρωποι που σταδιοδρόμησαν ακριβώς πάνω στο «δημόσιο χαρακτήρα» του λιμανιού, έγιναν βουλευτές και δημοτικοί σύμβουλοι, θρονιάστηκαν σε καθηγητικές έδρες, απέκτησαν φήμη και πελατεία, την επομένη να πωλούν –και μάλιστα φθηνότερα– αυτό που τους έκανε διάσημους, επειδή αρνούνταν την πώλησή του.

Είναι να κλαίς από τα γέλια με τα χιλιόμετρα πορείες που έχουν κάνει τόσα κορόιδα για να μείνει στο κράτος το λιμάνι. Οι αθεόφοβοι έκαναν πορεία κατά της ιδιωτικοποίησης λίγες μέρες αφ’ ότου ψήφισαν να πουληθεί μέσα από το 3ο Μνημόνιο. Μα δεν είναι υπέροχοι;

Αν κάνετε το λάθος να το κουβεντιάσετε μαζί τους θα βγείτε από τα ρούχα σας: Δεν συμφωνούν στην πώληση και θλίβονται, αλλά είναι για το καλό της χώρας αφού θα έρθουν επενδύσεις και τα λοιπά.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες επενδυτές που κατοικούν σε αντίσκηνα στο λιμάνι, όταν πληροφορήθηκαν για τις εξελίξεις από τον οικονομικό τύπο εξαγριώθηκαν και απαίτησαν η «Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες», ενώ δήλωσαν ότι θα κάνουν «ιερό πόλεμο» αν δεν ακυρωθεί η αποικιοκρατική σύμβαση με τους Κινέζους.

Σύριοι και Αφγανοί μάνατζερς από το λιμάνι υπογράμμισαν επίσης το ασύμφορο της συμφωνίας για το ελληνικό δημόσιο και σκυλόβρισαν στα αραβικά τον Τσίπρα και τον Δρίτσα, που θα τους ξεσπιτώσει για να έρθουν οι Κίτρινοι.

Την ίδια μέρα στο μεγάλο λιμάνι του προτεκτοράτου μας η Χρυσή Αυγή καλούσε σε σύναξη με αίτημα να φύγουν οι μετανάστες (για να έρθουν οι Κινέζοι επενδυτές). Ακολούθησαν οι συνήθεις αψιμαχίες με τους απαραίτητους αντιφασίστες και τα ΜΑΤ και η παράσταση έλαβε τέλος σε ένα τέταρτο.

Ωραία που τα περνάμε στη μικρή μας αποικία!
 
Απόγονοι του Κατιλίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου