Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας


allhleggyhsolidarity

Τις τελευταίες μέρες συναναστραφήκαμε με 100άδες άτομα, με πολλά από αυτά μάλιστα για πρώτη φορά. Είπαμε τη γνώμη μας, αλλά ακούσαμε και ιδέες από ανθρώπους που ποτέ δεν περιμέναμε. Είδαμε ότι μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες με μεγάλο κομμάτι της Παριανής κοινωνίας, που μας τίμησε με την παρουσία του στην αντιφασιστική συγκέντρωση. Πολλές ιδέες «έπεσαν στο τραπέζι» αναγκάζοντάς μας να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Ένα βήμα που αυτή τη φορά δεν θα λέει σε τι είμαστε αντίθετοι, αλλά τι προτείνει εμείς ως λύση στην κατάσταση που μας έχουν επιβάλει.
Ως Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Πάρου – Αντιπάρου έχουμε πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια στη καταπίεση, τις διακρίσεις, τον φόβο και τον φασισμό από όπου και αν αυτός προέρχεται. Έχουμε ξεκάθαρο μέσα στο μυαλό μας, ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερος φασισμός από το να στερείσαι βασικά δικαιώματα όπως την πρόσβαση στην υγεία, την μόρφωση, την δικαιοσύνη και εν τέλη το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή.
Με βάση αυτά και πάντα πιστοί στις ιδέες μας, τασσόμαστε με τα κινήματα που οργανώνονται από τα κάτω, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και χωρίς κομματικές ταυτότητες. Δηλώνουμε ότι στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που εμπνέεται  από την αλληλεγγύη, τον σεβασμό και την αλληλοκατανόηση. Βασικός μας σκοπός, είναι να βγούμε από το αδιέξοδο που μας επέβαλαν και να δημιουργήσουμε έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής, που δεν θα βασίζεται στο κέρδος των λίγων αλλά στις ανάγκες όλων μας.
Σας καλούμε λοιπόν όλους, να ξαναβρεθούμε για ακόμη μια φορά, σε μια συνέλευση με θέμα την αλληλεγγύη. Να συζητήσουμε το πώς μπορούμε να οργανωθούμε και τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιδράσουμε μαζικά σε αυτούς που επιβάλουν την χειροτέρευση της ζωής μας.

Κυριακή 10 Μάρτη, 11:00πμ

στην Αίθουσα του Νηρέα. 

http://apparou.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου