Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ενημέρωση για τις φυλακές

http://www.skai.gr/files/temp//9155FC043CAE1ADB8A05E2154322E10A.jpg
Μετά τη μαγική απόδραση των 11 από τις φυλακές Τρικάλων, φαίνεται πως τόσο οι δεσμοφύλακες, όσο και οι μπάτσοι θέλουν τη ρεβάνς.

Τις τελευταίες ημέρες οι κρατούμενοι της Γ2 (είναι η πτέρυγα από την οποία απέδρασαν οι 11 κρατούμενοι) βασανίζονται και ξυλοκοπούνται με τη «γενναία» συνδρομή των Ε.Κ.Α.Μ. Επίσης, στην πτέρυγα Α1 σε νέα αιφνιδιαστική έφοδο των Ε.Κ.Α.Μ. στο κελί του κρατούμενου Π.Βλαστού, οι κουκουλοφόροι της αστυνομίας (για να μη δείξουν το πρόσωπο τους και να κρυφτούν πίσω από την ανωνυμία τους) έδεσαν τον Βλαστό με χειροπέδες (περνώντας του τη μια άκρη στο χέρι και την άλλη στο πόδι) και του επιτέθηκαν με κλωτσιές και μπουνιές.


Παράλληλα, στις φυλακές Λάρισας, στην Ά πτέρυγα, η διεύθυνση της φυλακής απείλησε τους κρατούμενους ότι αν δεν διακόψουν την κινητοποίηση τους (κινητοποίηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που γινόταν εδώ και ένα περίπου χρόνο σε όλες τις φυλακές της Ελλάδας) και δεν μπουν μέσα στα κελιά τους το μεσημέρι, θα εισβάλλουν τα ΜΑΤ. Μάλιστα, η φυλακή τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν υπό τη δικαιοδοσία του εισαγγελέα και του αστυνομικού διευθυντή της Λάρισας.

Επίσης, στις φυλακές Γρεβενών, το πρωί της 26ης Μαρτίου εισέβαλλαν ένστολοι κουκουλοφόροι και με προτεταμένα τα όπλα έκαναν έρευνα στα κελιά, αφού πρώτα είχαν βάλει τους κρατούμενους να γονατίσουν και τους πέρασαν χειροπέδες. Ταυτόχρονα, η πτέρυγα Γ1 έμεινε κλειδωμένη ως το μεσημέρι στις 2 χωρίς να ανοίξουν τα κελιά ούτε καν για φαγητό.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός προστασίας του πολίτη έκανε λόγο για τη συμμετοχή-συνδρομή των Ε.Κ.Α.Μ. στις έρευνες που θα γίνονται στα κελιά των φυλακών. Αυτό είναι μια ξεκάθαρη προσπάθεια στην ουσία να περάσει η δικαιοδοσία των φυλακών και στην αστυνομία. Πλέον, σχεδόν σε όλες τις φυλακές, οι κρατούμενοι κλειδώνονται μέσα στα κελιά τους τις μεσημεριανές ώρες, και συχνά παραβιάζεται η ώρα ξεκλειδώματος τους, καθώς αντί για τις 14:00 οι πόρτες ανοίγουν ακόμα και στις 14:30.

Είναι ξεκάθαρο πως «κτίζεται» μια νέα φυλακή μέσα στη φυλακή.

Πηγή indymedia 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου