Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Αντιρατσιστική Συναυλία 21/3 στον Αρχίλοχο

poster_teliko.jpg

Ζούμε το σύγχρονο ολοκληρωτισμό…

Η επίθεση ενάντια στην κοινωνία γίνεται σε όλα τα επίπεδα: συντριβή εργασιακών κεκτημένων, υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, κατάρρευση του συστήματος υγείας, πετσόκομμα συντάξεων, ποσοστά ρεκόρ στην ανεργία, αύξηση φόρων. Και ο κατάλογος που οδηγεί στη φτωχοποίηση μας είναι μακρύς. Σκοπός τους είναι ένα περιβάλλον ιδανικό για τη λεγόμενη ανάπτυξη με μεροκάματα πείνας, δημιουργώντας ένα παράδεισο για τους επενδυτές-εκμεταλλευτές και μια επίγεια κόλαση για εμάς τους υπόλοιπους.
Για να επιβάλλουν την συγκεκριμένη πολιτική επιστρατεύουν κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους. Βίαιη καταστολή διαδηλώσεων, βασανισμούς συλληφθέντων, κήρυξη απεργιών ως παράνομες, διασπορά του φόβου μέσω των κυριάρχων ΜΜΕ κ α.
Συγχρόνως, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί και η άνοδος του φασισμού, του οποίου ο ρόλος αναβαθμίζεται για να δημιουργήσει την πρώτη άμυνα απέναντι στην αγωνιζόμενη κοινωνία. Ταυτόχρονα σπέρνει το μίσος και τη διχόνοια μεταξύ των ανθρώπων που πλήττονται, χωρίζοντάς τους σε Έλληνες και ξένους, μαύρους και λευκούς, ώστε να ξεχνάνε τον κοινό τους εχθρό. Άλλωστε είναι ξεκάθαρο ότι μόνο μια κοινωνία χωρισμένη σε πολλά κομμάτια είναι εύκολο να την εκμεταλλευτείς.
Μιλάνε για τη θεωρία των άκρων θέλοντας να απομονώσουν το αγωνιζόμενο κομμάτι, από την υπόλοιπη κοινωνία. Εμείς λέμε πως δεν υπάρχουν δύο άκρα, αλλά δύο κόσμοι. Ο κόσμος της εκμετάλλευσης και της καταστολής και ο κόσμος της αντίστασης και του αγώνα.
love-music-hate-racism

Λίγα λόγια για τη συναυλία…

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού, διοργανώνουμε μια συναυλία με τοπικά συγκροτήματα όπου δεν θα υπάρχει αντίτιμο (είσοδος) με την υποχρεωτική έννοια, αλλά προωθείται η ελεύθερη συνεισφορά για την κάλυψη των επιμέρους εξόδων. Τα έσοδα από τη συναυλία θα πάνε για την στήριξη της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας (πανό, αφίσες, έντυπα κτλ) και για την αλληλεγγύη στους τραυματίες της μεγάλης αντιφασιστικής συγκέντρωσης στις 28/2.
Δεν έχουμε ως σκοπό το κέρδος, ούτε επιδιώκουμε την οικονομική ενίσχυση από τους «απ’ έξω», δεν τους βλέπουμε σαν «πελάτες ή θεατές», αλλά θεωρούμε ότι μουσικοί, διοργανωτές, συμμετέχοντες ευρύτερα, δρούμε όλοι μαζί σε μια ισότιμη βάση και θεωρούμε αυτονόητο το σεβασμό στο χώρο, καθώς και την υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά.
Ως άνθρωποι τρέφουμε απεριόριστη αγάπη για τη ζωή και την ελευθερία, θεωρώντας την πρώτη απαραίτητη προϋπόθεση της δεύτερης. Μια κατεξοχήν έκφραση της ζωής μας αποτελεί και η μουσική, η οποία ανέκαθεν αποτελούσε βασικό στοιχείο της ανθρώπινης έκφρασης μεταδίδοντας ιδέες κ συναισθήματα, όπως οργή, λύπη, χαρά κ.ά.

Χρόνια και χρόνια
τώρα τριγυρνώ
σαν πουλί περιπλανώμενο
μες τη μοναξιά
μες την ξενιτιά
που δεν την αντέχω
άλλο πια…

antifa-footer

Αγγλικά:

21 of march thursday
one day for every day against racism
CONCERT with local bands
21.00 at ”Arxiloxos” hall in Paroikia Paros
donations are welcome

Antifascist Initiative Paros – Antiparos

Αλβανικά:

21Mars E Enjte
një ditë për çdo ditë kundër racizmit
KONCERT me banda vendore
21.00  Arhilohos Parikia Paros
kontributi ekonomik i lirë

Iniciativë Antifashiste e Paros – Antiparos

Γερμανικά:

21.Maerz Donnerstag
ein Tag fur jeden Tag gegen Rassentrennung
KONZERT mit lokalen Bands
21.00 im Archilochos Parikia Paros
Spenden sind willkommen

Anti-Faschistische Initiative Paros – Antiparos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου