Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Νο Βοrder Action συνέχειας…

Θυμάστε τον Τσίπρα, τον Αύγουστο του 2015, που σε συνέντευξή του διερωτάτο τάχα με απορία αν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα; Ή τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, που κάθε τρεις και δύο τόνιζε ότι τα εθνικά σύνορα είναι σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Από σειρά ετών έχουμε υποστηρίξει ότι η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων (κατά πολλούς εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας) στο Υπερκράτος της ΕΕ δεν θα περιοριστεί στο νομισματικό και δημοσιονομικό πεδίο, αλλά θα φτάσει στον θεωρούμενο ως σκληρό πυρήνα της κρατικής κυριαρχίας, που είναι η λεγόμενη αποκλειστικότητα στην διαφύλαξη της εδαφικής επικράτειας και στην προστασία των χερσαίων, θαλάσσιων και εναέριων συνόρων. Κι αφού αυτή η δυνατότητα μεταβίβασης κατοχυρώθηκε, σε πρώτη φάση, με τα προηγούμενα μνημόνια, ήρθε η ώρα και για την στρατιωτικού τύπου υλοποίησή της στο Ελλαδικό χώρο.

Έτσι, οι κάτοικοι αυτής της περιοχής έχουν, πλέον, ουσιαστικά μεταβληθεί σε υπηκόους ενός πολυσύνθετου υπερκρατικού (και ταυτόχρονα ενός διακρατικού) σχηματισμού. Άλλωστε, οι μοίρα των σκλάβων είναι προδιαγεγραμμένη: Αλλάζουν αφεντάδες χωρίς καν να το καταλάβουν και, εννοείται, χωρίς ποτέ να ερωτηθούν.

Την Τετάρτη 10/02/2016, λοιπόν, οι πρέσβεις των 28 συμφώνησαν σε νέα σειρά μέτρων που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα μέσα στο επόμενο τρίμηνο, για να βελτιώσει την διαχείριση των «προσφυγικών ροών», κινώντας έτσι τη διαδικασία για πιθανή αναστολή της Συνθήκης Σένγκεν έως δύο χρόνια.

Στα πλαίσια αυτής της δέσμης συμπεριλαμβάνεται η γερμανο-τουρκική πρόταση για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη φύλαξη του Αιγαίου (κάτι που, εκτός των όσων καταθέτουμε εδώ, σχετίζεται και με την ρωσοτουρκική διένεξη σε σχέση με τον συριακό πόλεμο). Η Κομισιόν δήλωσε ενθουσιασμένη, ενώ η συν-κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι κατ’ αρχάς θετική, αλλά θεώρησε σκόπιμο να πουλήσει και λίγη τρέλλα βάζοντας έναν αστερίσκο για … τον σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

«Πρόκειται πρώτα για τη βασική πεποίθηση, την οποία μοιράζονται η Γερμανία και η Τουρκία, ότι η τωρινή κατάσταση σε ύδατα του ΝΑΤΟ δεν είναι ανεκτή. Καθημερινά χάνονται ζωές λόγω της δραστηριότητας των διακινητών και τίθεται το ερώτημα, εάν υπάρχει η δυνατότητα να βοηθήσει το ΝΑΤΟ με τις ειδικές του δυνατότητες παρακολούθησης στη στήριξη της Frontex και της τουρκικής ακτοφυλακής. Περί αυτού πρόκειται και αυτό θα συζητηθεί τώρα με ησυχία με τους υπουργούς Άμυνας του ΝΑΤΟ και μετά θα δούμε τη συνέχεια. Δεν θέλω να προκαταλάβω τις διαβουλεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας.

Προσέξτε! Πρόκειται για την ίδια Τουρκία που συντηρεί όλες τις τζιχαντιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία και συνεργάζεται με τους δουλέμπορους, χαράζοντας τους αιματοβαμμένους δρόμους του δουλεμπορίου, που λέγονται κατ ευφημισμόν «προσφυγικές ροές».

Έτσι και με πρόφαση το προσφυγικό, θα έρθουν και θα εγκατασταθούν ξένα στρατεύματα (που λέει ο λόγος βρε αδερφέ!), ενώ η κυβέρνηση ζητά στο τιμόνι της ΝΑΤΟϊκής μοίρας του Αιγαίου να παραμείνει η Γερμανία, γιατί το επόμενο εξάμηνο θα πρέπει να αναληφθεί από την Τουρκία!

Κατοχή, πάντως, δεν το λες αυτό, γιατί ο Τσολάκογλου είχε να λέει ότι έχασε έναν πόλεμο.

Τι πόλεμο ακριβώς έχασε ο Τσίπρας;
Απόγονοι του Κατιλίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου