Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Ποιό ασφαλιστικό νομοσχέδιο;

«Ιδού το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό», «ενημερώθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο», «να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα» ζητά το ΚΚΕ, «όχι στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο» από την ΑΔΕΔΥ, επαγγελματικές ομάδες και συνδικάτα, όχι στο νέο «αγροτικό νομοσχέδιο», το νέο «φορολογικό», κτλ κτλ.

Δεν υπάρχει κανένα «ασφαλιστικό νομοσχέδιο», κανένα αγροτικό ή φορολογικό «νομοσχέδιο».

Όποιος δεν πιστεύει ας πάει στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής στα «κατατεθέντα», όπου δεν υπάρχει το παραμικρό για το ασφαλιστικό.
Το μόνο που κυκλοφορεί είναι ένα κείμενο 170 σελίδων –που το απέρριψαν οι Δανειστές, αυθωρεί και παραχρήμα, χαρακτηρίζοντάς το ως «γάτα», ενώ εκείνοι ζήτησαν μια αγελάδα– και οι καθημερινές «τροποποιήσεις» από την ελληνική κυβέρνηση που γίνονται γνωστές με την γνωστή μέθοδο των «διαρροών». Τροποποιήσεις και διορθώσεις πάνω στο τίποτα, φυσικά.

Νομίζαμε ως τώρα πως τα είχαμε δει όλα στα πολιτικά πράγματα.

Ομολογούμε ότι στεκόμαστε κατάπληκτοι μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή σκευωρία από όλες τις κομματικές συμμορίες –μηδεμιάς εξαιρούμενης– να παρουσιάζουν συνεννοημένα το άσπρο-μαύρο προκειμένου να προχωρήσει το γνωστό θέατρο των «διαπραγματεύσεων» κυβέρνησης-Δανειστών και μετά να πλασαριστούν τα πραγματικά μέτρα.

Για να πετύχει το κόλπο, πρέπει να αποσυρθεί κάτι που δεν υπάρχει, δηλαδή το «νομοσχέδιο» Κατρούγκαλου, μετά ο Κατρούγκαλος και αν ζορίσουν τα πράγματα ίσως ολόκληρη η κυβέρνηση. Ουδείς αναντικατάστατος.

Όλοι κάνουν πως δεν ξέρουν ή πως δεν καταλαβαίνουν, αλλά βάσει νόμου η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει κανένα νόμο αν δεν συμφωνούν οι Δανειστές (κάτι που θα αναπτύξουμε σε μελλοντικό σημείωμα).

Για την ώρα ας καμαρώσουμε όλοι πως, σύσσωμο το εγκάθετο πολιτικό σύστημα (πολλοί το χαρακτηρίζουν δοσιλογικό), που απαρτίζεται από όλα τα κοινοβουλευτικά και διάφορα εξωκοινοβουλευτικά αριστερά και δεξιά παρακλάδια –που όλα μαζί υπηρετούν τα συμφέροντα της εγχώριας εξουσίας και της διεθνούς κυριαρχίας– καλύπτει και στηρίζει αυτή την ιστορία.
 
Απόγονοι του Κατιλίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου