Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Και γαία πυρί μειχθήτω!

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι περίπου 61 τραυματίστηκαν πριν από μερικές ώρες στο κέντρο της Άγκυρας, όταν παγιδευμένο όχημα εξερράγη δίπλα σε στρατιωτικά λεωφορεία, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν ακινητοποιημένα σε φωτεινό σηματοδότη.

Οι τουρκικές κυβερνητικές αρχές κατηγόρησαν αμέσως το PKK ως υπεύθυνο για την επίθεση.

Υπενθυμίζουμε ότι το τουρκικό κράτος έχει ήδη ανοίξει τέσσερα πολεμικά μέτωπα.

Ο τουρκικός στρατός ισοπεδώνει με πολεμικά μέσα τις κουρδικές πόλεις εντός της τουρκικής επικράτειας, ενώ σχεδιάζεται επέμβαση και στο έδαφος της Συρίας από την νεοοθωμανική διοίκηση με διττό στόχο: Την ανατροπή της προέλασης των Κούρδων της Συρίας κατά του Χαλιφάτου και των ισλαμιστικών συμμοριών και οπωσδήποτε το ήδη αποτυχημένο σχέδιο της Δυτικής-Σαουδαραβικής-νέο-Οθωμανικής συμμαχίας που είναι η ανατροπή της κυβέρνησης του Άσσαντ.

Έτσι προκύπτει αναπόφευκτα το τρίτο μέτωπο, ο νέος ρωσοτουρκικός πόλεμος (ο 16ος από την εποχή του Ιβάν του Τρομερού) αφού η ρωσική κυριαρχία θεωρεί στρατηγικής σημασίας το παράκτιο μέτωπο της Συρίας και δεν είναι διατεθειμένη να αποχωρήσει χωρίς κάποιο σημαντικό αντάλλαγμα.

Ο έλεγχος του Αιγαίου από το ΝΑΤΟ με πρόσχημα το προσφυγικό και η συνακόλουθη απόπειρα ουσιαστικού αποκλεισμό των Στενών εις βάρος του Ρωσικού Στόλου, δεν εγκαινιάζει απλώς τον νέο ρωσοτουρκικό πόλεμο, αλλά αποτελεί βασικό στάδιο προετοιμασίας για μια μελλοντική τουλάχιστον στρατηγική αναμέτρηση Δύσης-Ρωσίας στον κατά τα άλλα παγκοσμιοποιημένο συγκυριαρχούμενο κόσμο.

Το τέταρτο πολεμικό μέτωπο είναι, δυστυχώς, το Αιγαίο, το οποίο αποτελεί, de facto, χώρο ευθύνης του ΝΑΤΟ μετά την πρόσφατη γερμανοτουρκική συμφωνία και την συμμόρφωση της αριστεροδεξιάς κυβέρνησης . Ποτέ άλλοτε οι νησιωτικοί πληθυσμοί του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων δεν βρέθηκαν, από το 1946, περισσότερο εκτεθειμένοι, όχι μόνο απέναντι στον τουρκικό βραχίονα, αλλά και στις δυνάμεις επικυριαρχίας του ΝΑΤΟ.

Όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα, εάν δεν υπάρξει κάποια ραγδαία αλλαγή σε ό,τι αφορά την στάση της Τουρκίας, η φράση «γαία, πυρί μειχθήτω» θα αποτελέσει, στο άμεσο μέλλον, την πραγματικότητα στην εγγύτατη προς ημάς περιοχή.
Απόγονοι του Κατιλίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου