Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

«Aναδιάρθρωση» της φτώχειας

«…αν υπήρχε μια πολιτεία αποτελούμενη από ανθρώπους σωστούς, στην πολιτεία αυτή κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν πολυπόθητο το να αποφεύγει κανείς να κυβερνά…» Σωκράτης

Η συγκυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ, ως συνεχιστές της πρότερης πολιτικής κατάστασης, βαδίζουν προς την υλοποίηση όλων των προαπαιτούμενων μέτρων, ώστε να πραγματωθεί τόσο η οικονομική ισοπέδωση όσο και η πνευματική.

Το νέο πακέτο, που αφορά την αναδιάρθρωση του ισχύοντος ασφαλιστικού συστήματος, είναι ένα κείμενο 170 σελίδων και 64 άρθρων και δεν υπάρχει εργαζόμενος ή εργαζόμενη που να μη θίγεται από αυτό, καθώς πρόκειται για μια ριζική ανατροπή, που μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση σε ιδιωτική και συρρικνώνει τις ήδη υπάρχουσες συντάξεις.

Στην εποχή μας, σε παγκόσμιο επίπεδο, το οικονομικό πρόβλημα καθίσταται ιδιαίτερα οξύ, διότι οι ριζικές και ραγδαίες αλλαγές σε όλους τους τομείς (επιστημονικός, τεχνολογικός, οικονομικός και κοινωνικός) αναδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη για ολική αλλαγή των συνθηκών δουλείας των ανθρώπων επί τα χείρω. Ο κοινωνικός αποκλεισμός, οι διαχωρισμοί, οι κατηγοριοποιήσεις σε κάθε πτυχή της ζωής και η οικονομική δυσχέρεια που περιβάλλει τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, αλλά και μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες συνολικά, είναι καταστάσεις που περιορίζουν την ικανότητα των ανθρώπων να ανταποκριθούν στις συνεχείς μεταβολές –και ιδιαίτερα στις εξουσιαστικές επιβολές– που τους αφορούν άμεσα και τους εξασθενούν ολοκληρωτικά.

Όλα αυτά –και πολλά ακόμη– είναι προϊόντα της κατάστασης παραίτησης και ανάθεσης. Όσο, δηλαδή, οι άνθρωποι εναποθέτουν τη διαχείριση της ζωής τους σε αυτούς που συνιστούν το πολιτικό και εξουσιαστικό σύστημα, αποκομίζοντας τεράστια οφέλη με τη συνεχή και ενεργή συμμετοχή τους σε αυτό (είτε δρώντας με συμπολιτευτικό είτε με αντιπολιτευτικό τρόπο), είναι αναμενόμενο να διαιωνίζεται η ύπαρξη και ο ρόλος του κράτους και όλα τα δεινά που με την άμεση ή έμμεση βία επιβάλλουν οι κρατούντες.

Άλλωστε, όπως έχει ειπωθεί –και πάλι– από τον Σωκράτη «οι άξιοι άνθρωποι δεν επιδιώκουν την εξουσία, ούτε για τα χρήματα ούτε για τη δόξα· γιατί ούτε πληρωμένοι θέλουν να χαρακτηριστούν, εισπράττοντας φανερά μισθό για το αξίωμα τους, ούτε κλέφτες, αποκομίζοντας κρυφά κέρδος από αυτό».

Εν τούτοις, διαπιστώνουμε πως υπάρχει πλημμυρίδα ατόμων, οι οποίοι όχι μόνον ασκούν ή διαγκωνίζονται για το ποιος θα ασκήσει εξουσία, αλλά με το που αναρριχώνται στο εξουσιαστικό στερέωμα εκμηδενίζουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, με σκοπό την διατήρηση ενός συστήματος που οδηγεί με συστηματικό και συνεχή τρόπο στον εξανδραποδισμό των ανθρώπινων οντοτήτων. Σ’ αυτήν την ρότα κινείται και το νέο καταστροφικό ασφαλιστικό νομοθέτημα, που ετοιμάζει η αριστεροδεξιά κομπανία με την συνδρομή και υποστήριξη όλων των υπολοίπων εξουσιαστικών κομμάτων, αριστερών, ακροδεξιών, σοσιαλιστικών ή κομμουνιστικών, που προσποιούνται πως διαφωνούν.

Είναι δεδομένο, επομένως, πως όσο υπάρχουν αφέντες, κράτη κι εξουσία δεν θα υπάρχει ασφάλιση και ζωή με ευημερία.
                                                                                                                               Δημοσιεύθηκε από Μ.
Πηγή: anarchypress.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου