Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Στρατιωτικό νόμο επιβάλλει ο Ερντογάν, για να πατάξει τους πραξικοπηματίες…

Αίρεται «προσωρινά» η ισχύς της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο πλαίσιο της κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, ο οποίος θύμισε ότι ο ίδιο έχει πράξει και το γαλλικό κράτος με αφορμή το μακελειό στην Νίκαια. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβάλλεται για τρεις μήνες. Μ’ άλλα λόγια ο Ερντογάν προχώρησε στην προκήρυξη «κατάστασης έκτακτης ανάγκης” με βάση τον νόμο του 1983, γεγονός που του επιτρέπει να παρακάμψει όλους του εκλεγμένους κρατικούς θεσμούς υποκαθιστώντας τους με προεδρικά διατάγματα.

Ο Ερντογάν είναι προγραμμένος από τις ΗΠΑ; Κατά την γνώμη μας δεν υπάρχει αμφιβολία περί τούτου. Θα σημειώσουμε ότι λίγες μόλις ώρες πριν την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος Κέρι και Λαβρόφ συνομιλούσαν στην Μόσχα, ενώ η Ιεράπολις (Μανμπίτζ) έπεφτε με αποτέλεσμα την ένωση των δύο καντονιών Κομπάνι και Αφρίν.

Η παραφιλολογία περί «στημένου πραξικοπήματος» από τον ίδιο τον Ερντογάν, που με επιμέλεια καλλιεργείται, όχι μόνο δεν είναι αθώα αλλά συντείνει στην περεταίρω απομόνωση του καθεστώτος Ερντογάν, αφού στοχεύει να αποκλείσει την θυματοποίησή του στα μάτια ενός παγκόσμιου κοινού.

Η «αποτυχία» του πραξικοπήματος οφείλεται κατ’ αρχήν στην επίσπευσή του, αλλά και στην φανερή αναδίπλωση του Διοικητή της Πρώτης Στρατιάς που με διάγγελμα του αποστασιοποιήθηκε από τους στασιαστές παρ’ όλο που σημαντικότατες δυνάμεις της συγκεκριμένης Στρατιάς συμμετείχαν στο πραξικόπημα. Θα σημειώσουμε επίσης ότι η απόπειρα πραξικοπήματος συμπίπτει χρονικά με τις προσπάθειες του καθεστώτος Ερντογάν να αναθερμάνει τις σχέσεις με το ρωσικό κράτος καθώς και με τους ισραηλινούς. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έρχεται να «απαντήσει» εκτός των άλλων και στην απελευθέρωση της Ιεράπολης από τις ένοπλες κουρδικές δυνάμεις σε επιχείρηση που σχεδιάστηκε από κοινού με τις ΗΠΑ. Το γεγονός αυτό παρ’ ότι έχει εξαφανιστεί από τις ειδησεογραφία δεν είναι απλά σημαντικό, αλλά επιταχύνει και καθορίζει το άμεσο μέλλον μιας κουρδικής κρατικής οντότητας, όπως αυτή ετοιμάζεται από τον λεγόμενο διεθνή παράγοντα που την προωθεί (ΗΠΑ, Ρωσία κα).

Θα σημειώσουμε επίσης ότι λίγες μόλις ώρες πριν το «αποτυχημένο» πραξικόπημα Κέρι και Λαβρόφ συνομιλούσαν στην Μόσχα, ενώ πληθώρα δημοσιευμάτων αναφέρουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες διαφόρων χωρών ήταν ενήμερες για την επικείμενη εκδήλωσή του. Δεν χωρά, λοιπόν, αμφιβολία, κατά την γνώμη μας, ότι το παζάρι ήταν και παραμένει μεγάλο. Ο Ερντογάν μοιάζει ενδυναμωμένος μέσα σε μια καταφανή αποδυνάμωση η οποία μεγαλώνει μέρα με την μέρα.

Οι εναλλακτικές «λύσεις» ήδη βρίσκονται στο τραπέζι ή κάτω από αυτό και περιμένουν να παρουσιαστούν με την πρώτη ευκαιρία που θα δοθεί ή έχει ήδη κατασκευαστεί…

Μπορεί και να λέγεται χαμένη εδαφική ακεραιότητα της υπάρχουσας εδαφικής επικράτειας. Λέμε τώρα…

Και τότε το «νεκροταφείο προδοτών» που ετοιμάζεται να εγκαινιάσει ο Ερντογάν μάλλον θα γεμίσει πρόωρα.

Είναι αυτό που λέμε «πρόσεξε γιατί σκάβεις τον λάκκο σου»…

 Συσπείρωση Αναρχικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου