Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ…

Η στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, με αφορμή την αντιμετώπιση του ISIS, ουσιαστικά έχει ήδη προαναγγελθεί με πολλούς τρόπους.

Ως γνωστόν πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε προ ολίγων ημερών στρατιωτική πολυεθνική άσκηση του ΝΑΤΟ με την ονομασία «Phoenix Express 2016», σε περιοχές με επίκεντρο την βόρεια Αφρική και στην οποία συμμετείχαν στρατιωτικές δυνάμεις από την Αλγερία, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Μάλτα, τη Μαυριτανία, το Μαρόκο, την Ισπανία, την Τυνησία, την Τουρκία και φυσικά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κινήσεις ενταγμένες σ’ αυτόν ακριβώς τον σχεδιασμό εκτός των άλλων αποτελούν η αναγγελία εκ μέρους κρατών, όπως το ιταλικό, το μαλτέζικο και το ελληνικό για το συντονισμένη και ταυτόχρονη δέσμευση των λεγόμενων εναέριων συνόρων τους και μάλιστα για τους τρεις επόμενους μήνες.

Ενδεικτική όσο αφορά και την επικοινωνιακή προετοιμασία και η δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ περί άμεσης επέμβασης σε περίπτωση που η τωρινή κυβέρνηση της χώρας κάνει ανάλογο αίτημα, δήλωση που ουσιαστικά θέτει ως επαρκή προϋπόθεση την πρόσκληση από μια λιβυκή κυβέρνηση ελεγχόμενη, δηλαδή τα τσιράκια των ΗΠΑ στα πρώην ενιαία εδάφη το λιβυκού κράτους.

Οι ΗΠΑ δηλώνουν, λοιπόν, έτοιμες από κάθε άποψη για να επέμβουν και πάλι με άμεση και φανερή στρατιωτική βία στην περιοχή, δηλαδή να συνεχίσουν την στρατιωτική επέμβαση του 2011, που έμεινε στην «μέση», ενώ προειδοποιούν με την μέθοδο των ανώνυμων διαρροών ή «πηγών» ότι η επέμβαση θα είναι μακροχρόνια.

Θα σημειώσουμε ότι η εκ νέου στρατιωτική επέμβαση στην Λιβύη συναρτάται και συνδέεται άμεσα χρονικά και όχι μόνο με τα προβαλλόμενα και ως στενά οικονομικά ζητήματα. Είτε σχετίζονται με το κλείσιμο της λεγόμενης αξιολόγησης και την «σταθεροποίηση» της πρώτης φορά αριστερής κυβέρνησης στον ελλαδικό χώρο τουλάχιστον για ένα τρίμηνο, – εκτός των άλλων επιλέγεται για την ώρα ως ο καταλληλότερος υπηρέτης και των νατοϊκών αφεντικών της και βέβαια των σχεδιασμών τους– είτε με το λεγόμενο Brexit.

Έτσι, το γεγονός ότι ο κομματικός συ.ριζ.α τολμά με ανακοινώσεις ή με αφίσες να συνεγείρει δήθεν τα πλήθη με αντιπολεμικά κελεύσματα προτάσσοντας (ναι δεν είναι αστείο…) την ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος (!!!) ενάντια στον κυβερνητικό προφανώς συ.ριζ.α., που πρακτορεύει με τον καλύτερο τρόπο τα νατοϊκά σχέδια, δεν είναι παρά η καλύτερη επιβεβαίωση της συνέχειας που θα δοθεί όχι μόνο με τα πολεμικά ανακοινωθέντα αλλά και στο εσωτερικό μέτωπο.

Το πλέον ολοκληρωτικό (αριστερό) καθεστώς ήρθε και δηλώνει αποφασισμένο να παραμείνει στην εξουσία με κάθε τίμημα. Προσδεθείτε…
 
 
Δημοσιεύθηκε από Συσπείρωση Αναρχικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου