Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Όταν οι Χρυσαυγίτες τρώνε ξύλο- Τι έγινε χθες στα νότια

Tου Πάρη Μακρίδη, μέλος της Πρωτοβουλίας Νέας Σμύρνης ενάντια σε φασισμό-ρατσισμό και κρατική καταστολή

Χθες το απόγευμα, η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής είχε προγραμματίσει μοτοπορεία στα νότια προάστια. Λίγες μέρες μετά τη μεγάλη αντιφασιστική πορεία στη Νέα Σμύρνη, οι φασίστες ήθελαν να κάνουν επίδειξη δύναμης και να θεμελιώσουν την παρουσία τους στις περιοχές αυτές. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο! Μόλις μάθαμε το κάλεσμά τους, κινητοποιηθήκαμε άμεσα αντιφασίστες/τριες από πολλές συλλογικότητες των νοτίων (αναρχικές, αντιφασιστικές, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ, οπαδοί του Πανιωνίου κλπ). Σχεδόν 200 σ. πιάσαμε διάφορα «πόστα» (Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο, Αργυρούπολη, Ελληνικό) και τους περιμέναμε, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα περάσουν ανενόχλητοι από τις περιοχές μας. Οι Χρυσαυγίτες ξεκίνησαν από τα γραφεία τους στον Άλιμο, έκαναν μια γρήγορη περατζάδα από τη Γλυφάδα και καθώς περνούσαν από το Ελληνικό συνάντησαν την αντίσταση των σ. μας. Στη σύγκρουση που ακολούθησε, οι φασίστες ηττήθηκαν κατά κράτος (αφήνοντας πίσω τους ακόμα και τα μηχανάκια τους) και αυτό που τους έσωσε ήταν η παρουσία των αστυνομικών, οι οποίοι κινήθηκαν εναντίον των αντιφασιστών, προστατεύοντας φυσικά τους συνεργάτες τους. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η μοτοπορεία των φασιστών γινόταν με συνοδεία αστυνομικών! Οι αστυνομικοί συνέλαβαν επίσης πέντε αντιφασίστες (τον έναν μάλιστα «προληπτικά», καθώς πήγαινε στο σημείο συγκέντρωσης) οι οποίοι χθες το βράδυ αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο αντιφασιστικός συντονισμός της περιοχής έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα. Η μοτοπορεία των φασιστών στα νότια προάστια μετατράπηκε λόγω της κινητοποίησής μας σε μια γρήγορη βόλτα από μια μόνο περιοχή και σε τσάκισμά τους στο δρόμο. Οι φασίστες πρέπει να το σκεφτούν πολύ καλά αν θελήσουν να κάνουν κάτι ξανά στις περιοχές μας. Γιατί είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε ξανά. Με μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις, το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να σταματήσει τους νεοναζί και να τους δείξει ότι ο ψευτοτσαμπουκάς τους δεν μας φοβίζει και ότι δεν θα βρουν την ησυχία τους ούτε λεπτό.
 

16 σχόλια:

  1. Δυστυχώς, ακολουθείτε τις ίδιες πρακτικές με τα τομάρια της Χ.Α. Κόντρα στη κόντρα, φασισμό ενάντια στον φασισμό ακολουθώντας το κατεστημένο "αριστερά εναντίων δεξιάς".. Πήγα σε πολλές αντιφασιστικές, καμία ιδεολογία , μόνο κόντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι όντως σωστή μέθοδος αλλά όσο συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι τόσο άθωοι άνθρωποι δολοφονούνται και τόσο θάρρος παίρνουν ο μόνος τρόπος για να σταματήσει κάτι τέτοιο άμεσα είναι η βία ώστε να αρχίσουν να φοβούνται τι άλλο μπορείς να κάνεις;

      Διαγραφή
    2. Φυσικά μπορείς τη στιγμή που σου βγάζει τα άντερα να του μιλήσεις για ανθρώπινες αξίες και ιδανικά

      Διαγραφή
    3. μια εντελως μικροαστικη καναπεδατη και εντελως ανιστορητη προσεγγιση για το δρομο...τραβα για καφε κυρ-παντελη

      Διαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον παραπάνω, με το ίδιο τροπο δεν αλαζει τίποτα!! Και οι εντάσεις γίνονται μεγαλύτερες κάθε φορα!! Η καταπολέμηση τους πρέπει να γίνει με ήρεμο και έξυπνο τροπο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και πρέπει να τους αφήσουμε να αλωνίζουν στους δρόμους χωρίς καμία απάντηση;Δυστυχώς ή ευτυχώς χρειάζεται και αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης αλλά όχι μόνο αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οταν λετε μαζευτηκαμε 200σ , αυτο ειναι 200 συντροφια η 200 σκαταδες ??? για να ξερουμε κ με ποιους εχουμε να κανουμε ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είπε 200 χρυσάυγουλα 200 συντρόφια είπε μ@@@@α.

      Διαγραφή
  5. Μπράβο ρε παιδιά! Ούτε στη Νέα Σμύρνη, ούτε πουθενά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τα δυο πρωτα δεν εινια υποπτα?δεν ειναι για σβησιμο?ενολιγης λενε οτι οι αντιφασιστικες αρα και οιι αντιφασιστες δεν εχουν ιδεολογια..Πιθανοτατα ψεμα οτι εχουν παει σε πολλες κτλ κτλ ..μαλλον πικραθηκαν και τωρα πανε εστω να αποθαρρυνουν τουσ επομενουσ που θα συνδραμουν τουσ 200 να γινουν 2000..τεσπα περαστικα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι ύποπτα αλλά δεν θεωρώ ότι χρειάζονται σβήσιμο, απλά μια καλή απάντηση χρειάζονται, για να αποδειχτεί ότι είναι ύποπτα,να εξηγήσεις τη ρόλο παίζουν τέτοιου είδους επιχειρήματα και συγκρίσεις

      Διαγραφή
  7. μονο ξύλο στους φασίστες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ,ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ,ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ,Ο ΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΝΔ ΚΤΛ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΓΑ,ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 27-6 καταληψη ευαγγελισμου,ηρακλειο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ-ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. to kratos den kanei tipota gia ta ksekoiliasmata, oi mpatsoi tous sigontaroun, ta kanalia tous sigontaroun, kairos na paroume sta xeria mas to mellon mas kai na tous riksoume sto phgadi mia kai kalh!! Sygxarhthria stoys syntrofous panta kai pantou tetoia!!
    Antifa Mesologgi

    ΑπάντησηΔιαγραφή