Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Κατάθεση του Δ.Κουφοντίνα(μέλος της Ε.Ο. 17Ν ) στη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα

Στις 6 Σεπτέμβρη στην δίκη της υπόθεσης του Επαναστατικού Αγώνα ξεκίνησαν να καταθέτουν οι μάρτυρες υπεράσπισης των 3 μελών της οργάνωσης (Π. Ρούπα, Ν. Μαζιώτη, Κ. Γουρνά). Πρώτος μάρτυρας ήταν ο σ. Δ. Κουφοντίνας μέλος της Ε.Ο 17 Νοέμβρη που βρίσκεται 10 χρόνια στα κελιά της Δημοκρατίας. Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση της κατάθεσης του συντρόφου.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Για ένα εναλλακτικό, λαϊκό, πλουραλιστικό, ταξικό κόμμα της αριστεράς

1. Πεποίθησή μας είναι ότι ο ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ θα συμβάλει και στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που θέτει η ερώτηση. Ο πλουραλισμός, η συμμετοχή και η δημοκρατική λειτουργία που εξασφάλιζε η ως τώρα λειτουργία μας, με τον προέχοντα ρόλο των συνιστωσών και τον, εν πολλοίς εκχωρημένο, ρόλο των ανένταχτων, έπαιζε προωθητικό ρόλο, αλλά έφτασε στα όριά του. Είναι θετική προϋπόθεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά αυτή τη διαδικασία με ικανή σύμπνοια των δυνάμεων που τον συγκροτούν, δρώντας σε θετικό περιβάλλον ύστερα από ένα τόσο θετικό αποτέλεσμα και με διατήρηση της δυναμικής του.

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Είμαστε όλοι μανιχαϊστές

Ο νεοφιλελευθερισμος έχει σήμερα γενέθλια. Γιορτάζει την ανατροπή του Σαλβαδόρ Αλιέντε στην Χιλή, εκείνο το πρωίνο της 11ης Σεπτεμβρίου του 1973. Γιορτάζει τις εκτελέσεις, τους ομαδικούς τάφους και τις φυλακίσεις στη χώρα του Πινοσέτ που επέτρεψαν την πειραματική εφαρμογή των νεοφιλελευθερων μοντέλων που δημιουργούσε ο Μίλτον Φρίντμαν και η σχολή του Σικάγου...

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ο δρό­μος που περ­πά­τη­σαν δεν έ­χει τέ­λος

ΝΙ­ΚΟΣ ΚΟ­ΚΟ­ΒΛΗΣ

Λί­γες ε­βδο­μά­δες πριν ο Νί­κος Κο­κο­βλής, έ­νας α­πό τους θρυ­λι­κούς α­ντάρ­τες της Κρή­της, που διέ­φυ­γαν τη σύλ­λη­ψη και έ­μει­ναν στα βου­νά της ως το 1962, ό­ταν δρα­πέ­τευ­σαν στο ε­ξω­τε­ρι­κό, πέ­θα­νε στα 92 του χρό­νια, στο Βαμ­βα­κό­που­λο, στα Χα­νιά.

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΔΙΩ­ΧΤΗ­ΚΑΝ Α­ΠΟ ΤΗΝ Α­ΓΟ­ΡΑ ΤΗΣ ΚΥ­ΨΕ­ΛΗΣ Ο­ΣΟΙ ΤΗΣ Ε­ΔΩ­ΣΑΝ ΖΩΗ

Όταν ο Δή­μος φο­βά­ται το δή­μο



Σε αυτό το χώρο της σελίδας θα υπήρχε το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Αγοράς για τον Σεπτέμβρη, οι ώρες και οι μέρες εγγραφών του σχολείου της Αγοράς και η ανακοίνωση της κυριακάτικης μηνιαίας συνέλευσης. Όμως, οι πόρτες της Αγοράς δεν θα ανοίξουν, ακόμα. Φρουρούνται από τα ΜΑΤ και τη Δημοτική Αστυνομία υπό τη στενή επίβλεψη της δημοτικής αρχής του κ. Καμίνη.

Φραντς Φανόν: «Οι Κολασμένοι της γής»

Λίγα βιβλία έχουν τόσο σημαδέψει μια γενιά διανοουμένων όσο «Οι Κολασμένοι της γής»με τον περίφημο πρόλογο του Ζαν-Πολ Σαρτρ που δοξάζει τη βία του καταπιεσμένου, το 1961. Πάντως, η σκέψη του Φραντς Φανόν, που σφραγίστηκε καθοριστικά από την εμπειρία του ως στρατευμένου ψυχιάτρου, αξίζει να αναψηλαφηθεί υπό το φως της αποκτηθείσας ανεξαρτησίας και του τρομερού εμφυλίου πολέμου που ρήμαξε την Αλγερία τη δεκαετία του 1990.

Αποκεφάλισε τον βιαστή της

Τα βήματα της «Black Mamba», της τραγικής ταραντινικής ηρωίδας που ενσαρκώνει η Ούμα Θέρμαν στην ταινία «Kill Billl», ακολούθησε νεαρή Τουρκάλα που αφού πυροβόλησε τον βιαστή της στα γεννητικά του όργανα στη συνέχεια τον καρατόμησε και πέταξε το κεφάλι του στην πλατεία του χωριού. Η 26χρονη Νεβίν Γ., η οποία είναι πέντε μηνών έγκυος στο παιδί του βιαστή της, φέρεται να δήλωσε στους συγχωριανούς της: «Αυτό είναι το κεφάλι του ανθρώπου που έπαιξε με την τιμή μου». Απαιτεί επίσης από τις Αρχές να την αφήσουν να υποβληθεί σε άμβλωση, πράγμα που δεν επιτρέπεται σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία μετά τις 10 εβδομάδες κύησης. «Αυτό το παιδί δεν το θέλω, πρέπει να κάνω έκτρωση όποιο και να είναι το τίμημα. Είμαι έτοιμη ακόμα και να πεθάνω», δήλωσε η νεαρή, η οποία έχει συλληφθεί από τις τοπικές Αρχές.

Όταν ο καπιταλισμός προστατεύεται με νόμιμη βία

Για τον ρόλο που διαδραματίζει η κρατική κυριαρχία στη σταθεροποίηση του καπιταλισμού, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στα ορυχεία της Νοτίου Αφρικής

Του Τιμ Σμιτ

Πουλάνε και τη Σπιναλόγκα;

Οργή και αγανάκτηση που ξεχειλίζει είναι στα συναισθήματα της τοπικής κοινωνίας του Αγίου Νικολάου Κρήτης στο σενάριο της παραχώρησης της θρυλικής Σπιναλόγκα σε χέρια ιδιωτών.

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό το θρυλικό Νησί συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των 25 νησιών ή βραχονησίδων που η κυβέρνηση διατίθεται να παραχωρήσεις σε ιδιώτες προς εκμετάλλευση για 99 χρόνια.

Η είδηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία που επισημαίνει πως αν κάτι τέτοιο συμβεί αυτόματα θα σημάνει την οικονομική καταστροφή των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.


Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που επιχειρείται η ένταξη του νησιού στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο.


Πηγή: prismanews.gr

Πανελλαδική συνάντηση των πρωτοβουλιών 'Χωρίς Μεσάζοντες'

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στην Κατερίνη πανελλαδική συνάντηση των πρωτοβουλιών «Χωρίς μεσάζοντες».

Την πανελλαδική συνάντηση οργανώνει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και οι συζητήσεις θα λάβουν χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ» και στο Χώρο Εμποροπανήγυρης.


Οι συζητήσεις θα κινηθούν γύρω από δύο άξονες: την οργάνωση της διανομής των προϊόντων και την επόμενη μέρα του κινήματος Χωρίς Μεσάζοντες.