Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Το ψήφισμα του Δήμου Πάρου για τους μετανάστες απεργούς πείνας

Και ενώ 41 απεργοί πείνας έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας, θα θέλαμε να δούμε λίγο τα παραλειπόμενα της ψηφοφορίας.
 Το ψήφισμα που πρότεινε ο Μανώλης Γλέζος είναι το ψήφισμα που ομοφώνα ψήφισε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
 Το συγκεκριμένο ψήφισμα είναι αρκετά προσεκτικό. Αναφέρεται στο  πρόβλημα των μεταναστών που απεργούν διεκδικώντας το αυτονόητο.
 Συγκεκριμένα οι απεργοί πείνας είναι όλοι μετανάστες  πού είχαν κάρτα και εργάζονταν επί σειρά ετών ΝΟΜΙΜΑ στην Κρήτη. Για να ανανεωθεί η κάρτα έπρεπε να κάνουν κάθε χρόνο 150 ένσημα. Οι περισσότεροι από αυτούς νοικιάζουν σπίτι, έχουν παιδιά που πάνε σχολείο, έχουν οικογένεια. Η οικονομική κρίση δεν τους επέτρεψε να επαναλάβουν τα 150 ένσημα και με ένα παραλογισμό του συστήματος, αυτόματα έγιναν παράνομοι.
 Είναι πλάνη ότι ζητάνε άσυλο. Το αυτονόητο ζητάνε, πολύ περισσότερο όταν αρκετοί από αυτούς έχουν κάνει αυτά τα μεροκάματα, αλλά οι εργοδότες τους δεν τους τα δήλωσαν.
 Το συγκεκριμένο ψήφισμα λοιπόν δεν αναφέρεται ούτε σε άσυλο, ούτε σε αυτούς που μπαίνουν «παράνομα» στη χώρα και εγκλωβίζονται στις πλατείες της Αθήνας.
 Θίγει δε μια πολύ σοβαρή παράμετρο. Την γενεσιουργό αιτία του προβλήματος.
Την συνθήκη ΔΟΥΒΛΙΝΟ-2.  Αυτή την συνθήκη-ντροπή για την ανθρωπότητα που έχει εγκλωβίσει  2 εκατομμύρια μετανάστες στη χώρα μας ενώ οι Ευρωπαίοι σφυρίζουν αδιάφορα και καταδικάζουν την Ελλάδα για απάνθρωπη συμπεριφορά και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και όμως αυτοί είναι υπεύθυνοι για την ανθρωπιστική κρίση που πλήττει την  Ελλάδα. Και αναμφίβολα πλήττει και τους Έλληνες πολίτες και τους μετανάστες.
  Η προσθήκη βέβαια που έκανε ο Μανώλης Γλέζος και μιλούσε για «να τους δοθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, ώστε να μπορούν να φύγουν από την Ελλάδα» θα έπρεπε να χαροποιεί αυτούς που τήρησαν αρνητική στάση στη ψηφοφορία.
Και όμως ζήτησαν να φύγει αυτή ακριβώς η παράγραφος.  
Προφανώς  εκπροσωπούν τη πλευρά που ζητάει να μείνουν εδώ.
Τόσο έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, τόσο κατάλαβαν.
 Είναι σαφές και οι επιτροπές του ΟΗΕ προειδοποιούν, το μεταναστευτικό κύμα  θα ενταθεί.
Όσο υπάρχει σε ισχύ η συμφωνία ΔΟΥΒΛΙΝΟ-2  η χώρα μας θα δέχεται τεράστιους αριθμούς προσφύγων που ΔΕΝ θα μπορεί να διαχειριστεί.
 Μοναδική διέξοδος, το πρόβλημα να γίνει Ευρωπαϊκό, να καταργηθεί η συμφωνία που σπρώχνει την Ελλάδα σε μια ακόμα κρίση και να αναλάβει η Ευρώπη τις υποχρεώσεις που τις αναλογούν. Δεν είναι δυνατόν το 90% των προσφύγων να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.  Δεν είναι δυνατόν να κλείνουμε τα μάτια και βρίσκουμε αποδιοπομπαίους σε αυτούς που τονίζουν την ανθρώπινη πλευρά του προβλήματος που οι ίδιοι ΔΕΝ δημιούργησαν.
  Αντίθετα μεγάλο μέρος της κοινωνίας ακούει τα ρατσιστικά ουρλιαχτά αυτών που δημιούργησαν  και συντηρούν το πρόβλημα.
Πηγή  http://kepparou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου