Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ – ΝΙΓΗΡΙΑ: IWF MACHT FREI*

Επικίνδυνοι άνθρωποι



Tου
Νίκου Σερβετά


Πολύ καλά κάνει η κυρία Λαγκάρντ και «νιώθει λύπη για τα παιδιά στη Νιγηρία», όπως η ίδια δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη της στη βρετανική εφημερίδα «Guardian«. Το γεγονός ότι στο λόγο της έφερε τα παιδιά της Νιγηρίας σε αντιπαράθεση με τα παιδιά στην Ελλάδα, δύο χώρες στις οποίες έχει παρέμβει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν δείχνει παρά τον κυνισμό με τον οποίο άνθρωποι της συνομοταξίας της αντιμετωπίζουν άλλους ανθρώπους, την απόσταση που την χωρίζει από την καθημερινότητα –όχι μόνον την καθημερινότητα που βιώνουν στη Νιγηρία, αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών σε ευρωπαϊκές χώρες– καθώς και την αποποίηση των προσωπικών ευθυνών κάθε μεγαλοστελέχους διεθνούς οργανισμού από τις συνέπειες της εφαρμογής των αποφάσεων που παίρνει: Αν ζούσαμε σε μια κοινωνία δικαίου, κάθε εφαρμογή απόφασης του ΔΝΤ θα έπρεπε να θεωρείται «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ ξένων δημοσιογράφων στη Νιγηρία: Το ένα στα έξι παιδιά που γεννιούνται υγιή πεθαίνει μέσα στον πρώτο χρόνο της ζωής του, λόγω έλλειψης καθαρού πόσιμου νερού. Το μεγαλύτερο μέρος των ελάχιστων υδάτινων αποθεμάτων της χώρας χρησιμοποιείται για την εξόρυξη  ουρανίου, το οποίο χρησιμοποιεί η χώρα της κας Λαγκάρντ στους πυρηνικούς αντιδραστήρες της. Κάτι ακόμα χειρότερο, τα υγρά κατάλοιπα επιστρέφουν ανεπεξέργαστα στον υδροφόρο ορίζοντα της χώρας.
Ένοπλες συμμορίες εγκληματιών, εξοπλισμένες από ξένες εταιρείες, καταστέλλουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας στις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για την άντληση, τη μεταφορά και την επεξεργασία του πετρελαίου.
Στελέχη όλων των κυβερνήσεων της χώρας, τα τελευταία χρόνια, έχουν διωχθεί ή διώκονται για διαπλοκή και διαφθορά.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ ξένων δημοσιογράφων στη Ελλάδα (οι οποίοι φυσικά ούτε που ασχολούνται με τον κ. Βενιζέλο, την κα. Μπακογιάννη, τον κ. Μάνο):
Στελέχη, γιατροί και νοσηλευτές, που δημιούργησαν και λειτουργούν, κοινωνικά ιατρεία και κοινωνικά φαρμακεία, παίρνουν τα περισσευούμενα φάρμακα για να τα χρησιμοποιήσουν την επόμενη, λόγω μεγάλης έλλειψης, στα δημόσια νοσοκομεία στα οποία εργάζονται.
Οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα έχουν φθάσει σε τέτοιο επίπεδο που τείνουν να δημιουργήσουν, πλέον, κοινωνικό πρόβλημα.
Ορισμένα από τα παιδιά που θα πάνε τον Σεπτέμβριο στο σχολείο, μπορεί να μην έχουν βιβλία, αλλά θα έχουν ιλαρά και κοκίτη, καθώς οι άνεργοι και ανασφάλιστοι γονείς τους, τα τελευταία χρόνια, δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να τα εμβολιάσουν. Σε εξέλιξη βρίσκεται ρεπορτάζ για την επιστροφή της ελονοσίας σε τμήματα της ελληνικής υπαίθρου. (Τα στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας και φυσικά μπορούν να δοθούν σε κάθε ενδιαφερόμενο).
Αυτούς τους γονείς βρήκε να κατηγορήσει η διευθύντρια του ΔΝΤ, λέγοντας ότι δεν λυπάται τα παιδιά τους, διότι αυτοί δεν πληρώνουν φόρους! Οι εύλογες αντιδράσεις στη συνέντευξή της και οι προσπάθειες που έγιναν για την αναμόρφωση των λεχθέντων της δείχνουν ότι καθόλου τυχαία δεν έγιναν οι δηλώσεις αυτές, καθώς η κα Λαγκάρντ απέχει πολύ από τη ζωή των ανθρώπων. Και αν δεν γνωρίζει αυτά στα οποία αναφέρθηκε είτε είναι μειωμένης αντίληψης (οπότε επικίνδυνη, λόγω της θέσης την οποία κατέχει) είτε δουλικός υπηρέτης των συμφερόντων που την αμείβουν με πάνω από 350.000 ευρώ τον χρόνο, έχοντάς την παράλληλα απαλλάξει από την καταβολή φόρων σε οποιαδήποτε χώρα.

*To ΔΝΤ απελευθερώνει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου