Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Φλώρινα : Καταγγελία φοιτητών

Για παράνομες και παράλογες επιθέσεις καταγγέλλει τους αστυνομικούς της Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας ο Σύλλογος φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε ανακοίνωση- καταγγελία τους.


Όπως επισημαίνουν οι φοιτητές "18χρονος συμφοιτητής μας ενώ είχε την απλή πρόθεση να φωτογραφίσει στιγμιότυπα της παρέλασης για την Εθνική μας εορτή καθώς και κομμάτια του αστικού τοπίου της Φλώρινας,


δέχθηκε την επίθεση των οργάνων τα οποία με βίαιο τρόπο του απέσπασαν την φωτογραφική μηχανή, τον κακοποίησαν σωματικά αλλά και ψυχολογικά και στην συνέχεια τον μετέφεραν δεμένο με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα. Ως σύλλογος φοιτητών του Τ.Ε.Ε.Τ. Φλώρινας, καταγγέλλουμε την κακώς εννοούμενη άσκηση εξουσίας από πλευράς της αστυνομίας Φλώρινας, κάνοντας έκκληση στην κοινή λογική, επικαλούμενοι τους θεσμούς της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης".


Ο Σύλλογος φοιτητών ζητά την ηθική αποκατάσταση του φοιτητή μέσω δημόσιας συγνώμης από πλευράς της διοίκησης της Αστυνομίας της Φλώρινας, να σταματήσει η ρατσιστική αντιμετώπιση των φοιτητών από τις αστυνομικές αρχές, που υποθέτουν ότι στηρίζεται στις ενδυματολογικές, αισθητικές και ιδεολογικές τους αντιλήψεις ενώ ζητούν από όλους τους αρμόδιους φορείς της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού και της Δημόσιας Διοίκησης, να έχουν τα αντανακλαστικά τους σε ετοιμότητα ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά.


Ο Σύλλογος φοιτητών του ΤΕΕΤ Φλώρινας για το λόγο αυτό θα διοργανώσει συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας αύριο Τρίτη 3 Απριλίου στις 12:00 το μεσημέρι με αφετηρία τη κεντρική πλατεία της Φλώρινας.


http://www.kozani.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου