Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Η ΔΕΗ θα κόψει το ρεύμα στον εαυτό της......;


Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ αρνείται να πληρώσει το χαράτσι για το ακίνητό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω κύριος είναι μέλος της "Σπίθας" και δήλωσε αποφασισμένος, να μην πληρώσει το "χαράτσι", εάν και εφόσον κοπεί το ρεύμα έστω και σε έναν καταναλωτή.
Σε αυτήν την περίπτωση, η εταιρεία είναι... αναγκασμένη να εκδώσει εντολή διακοπής ρεύματος και για το κτίριο, όπου στεγάζονται τα κεντρικά της. Ίσως την γλιτώσει βέβαια με μια καθυστέρηση καθώς το υπουργείο Οικονομικών πάντως, η διακοπή έχει πάρει ολιγοήμερη παράταση έως ότου διευκρινιστούν τα κριτήρια εξαίρεσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Στο ενδιάμεσο ωστόσο, οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν την α' δόση, ανεξάρτητα από το εάν έχει υπολογιστεί λανθασμένα και να αξιώσουν εκ των υστέρων, την διόρθωση των όποιων λαθών. Οπότε ο ιδιοκτήτης του κτιρίου της ΔΕΗ είναι υποχρεωμένος να πληρώσει στην ώρα του.
Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ πάντως που καταβάλλουν προσπάθειες ακύρωσης του νόμου έχουν... σύμμαχο τον Επίτροπο Ενέργειας της ΕΕ ο οποίοςδήλωσε χθες πως κανείς δεν έχει δικαίωμα να κόψει το ρεύμα σε καταναλωτή, που έχει πληρώσει για να το έχει.
http://www.alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου