Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Παγκόσμια 17η Νοέμβρη

αναδημοσίευση από eagainst.com
Όταν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κηρύσσουν ότι τα κινήματα κοινωνικής ανυπακοής βρίσκονται σε παρακμή, μια τεράστια παγκόσμια ημέρα δράσης αντέστρεψε ριζικά τις κατευθυνόμενες πληροφορίες τους.


Η φετινή 17η Νοέμβρη, εντελώς συμπτωματικά, μετατράπηκε σε παγκόσμια ημέρα δράσης, ενάντια στον άθλιο πολιτισμό του νεοφεουδαρχικού καθεστώτος: πέρα από τις αναμενόμενες προγραμματισμένες διαδηλώσεις και συλλαλητήρια στην Ελλάδα, ενόψει των εορτασμών για την εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973, συγκρούσεις στη Ρώμη και το Μιλάνο έλαβαν χώρα, μια εξέγερση στη Δαμασκό, καθιστικές διαμαρτυρίες στο Σαν Φρανσίσκο, συλλήψεις στη Μαδρίτη, τεράστιες διαδηλώσεις στη Χιλή, μια τεράστια διαδήλωση στη Νέα Υόρκη, μια ογκώδης διαδήλωση φοιτητών και στην Ιρλανδία, ενώ το Occupy London που βρίσκεται στο ST Pauls πραγματοποίησε βραδιά αφιερώματος στην ξεσηκωμό του 1973, ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς των Συνταγματαρχών.

Δύο μήνες μετά την έναρξη της κατάληψης της Wall Street και μετά την βίαιη έξωση των διαδηλωτών την προηγούμενη Τρίτη, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές ανακατέλαβαν το Zuccotti Park, έκλεισαν το Big Apple, και μπλόκαραν όλες τις εισόδους προς το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία προς την Union Square, τη Foley Square και τέλος τη γέφυρα του Μπρούκλιν. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής.


περισσότερα
http://eagainst.com/articles/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1-17%CE%B7-%CE%BD%CE%BF%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου