Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Σκότωσαν στη Γάζα το γνωστό ιταλό ακτιβιστή Βιτόριο Αριγκόνι

Λίγες ώρες νωρίτερα σε ένα βίντεο που στάλθηκε από το The Voice of Gaza, εμφανιζόταν ο Βιτόριο με δεμένα χέρια και μάτια, εμφανώς χτυπημένος στη δεξιά πλευρά του προσώπου. Οι απαγωγείς ανήκουν στην ταξιαρχία Mohamed Bin Moslama, μια από τις πολλές σαλαφιτικές ομάδες που αντιπαθούν τη Χαμάς και αδιαφορούν για το παλαιστινιακό ζήτημα
 

Ακραίοι ισλαμιστές σαλαφίτες απήγαγαν χθες τον γνωστό ακτιβιστή για την υπόθεση της Παλαιστίνης Βιτόριο Αριγκόνι, που ανήκε στο International Solidarity Movement. Το πτώμα του βρέθηκε σε ένα διαμέρισμα στη Γάζα, έπειτα από επιχείρηση της Χαμάς. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης υπήρξαν τραυματισμοί και συλλήψεις.

Λίγες ώρες νωρίτερα σε ένα βίντεο που στάλθηκε από το The Voice of Gaza, εμφανιζόταν ο Βιτόριο με δεμένα χέρια και μάτια, εμφανώς χτυπημένος στη δεξιά πλευρά του προσώπου. Οι απαγωγείς ανήκουν στην ταξιαρχία Mohamed Bin Moslama, μια από τις πολλές σαλαφιτικές ομάδες που αντιπαθούν τη Χαμάς και αδιαφορούν για το παλαιστινιακό ζήτημα. Ζητούσαν την απελευθέρωση του σεΐχη Αμπού Αλ Γουαλίντ Αλ Μακντίζι, που συνελήφθη πριν από ένα μήνα και κρατείται στη φυλακή από τη Χαμάς. Όμως, κάτι δεν πήγε καλά και ο Αριγκόνι δολοφονήθηκε πριν εκπνεύσουν οι 30 ώρες προθεσμίας που είχαν θέσει οι απαγωγείς.

Ο Αριγκόνι είχε συμμετάσχει στην επιχείρηση του Στολίσκου Ελευθερίας και είχε γράψει πολλές ανταποκρίσεις για το «Μανιφέστο», καθώς και το βιβλίο “Restiamo umani”, που δημοσιεύτηκε το 2009 από το manifestolibri. 

Το blog του είναι σημείο αναφοράς για όποιον θέλει να μάθει τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη: guerrillaradio.iobloggo.com

Επίσημες πηγές της κυβέρνησης στη Γάζα, τέλος, δήλωσαν ότι δεν υπάρχει καμία οργάνωση που να συνδέεται με την Αλ Κάιντα στη Γάζα, αλλά ότι πρόκειται, αντίθετα, για μια πραγματικότητα που δημιουργήθηκε από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες για να καλλιεργήσουν τις εσωτερικές διαφορές στη Γάζα, χρησιμοποιώντας κάποιες τοπικές ομάδες, οι οποίες είναι πεπεισμένες ότι εκπροσωπούν το δίκτυο του Μπιν Λάντεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου