Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Πρώτο Θέμα: Κομιστές εκβιασμών χθες - ρουφιάνοι του ναζισμού σήμερα

Τη στιγμή που εκατοντάδες ζωές προσφύγων και μεταναστών χάνονται στη Μεσόγειο, οι στυλοβάτες των φασιστών έρχονται να επιβεβαιώσουν κάθε κατηγορία που τους αποδίδεται τα τελευταία χρόνια. Το λάιφ στάιλ «ειδησεογραφικό» σάιτ «Πρώτο Θέμα», του γνωστού φασίστα – σεξιστή – κομιστή Θέμου Αναστασιάδη και των μη εξαιρετέων Βίκτωρα Ρέστη και Τάσου Καραμήτσου, δημοσιεύει σήμερα (σ.σ. 20/04) λίστα με όλα τα ονόματα των μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Στο «ρεπορτάζ» τα ονόματα συνοδεύονται και με τις πολιτικές/κομματικές ιδιότητες των μαρτύρων όπως «μέλος ΠΑΜΕ» ή «μέλος στο αναρχικό στέκι...», ενώ αναγράφεται και η υπόθεση για την οποία καλούνται να καταθέσουν. Ανάμεσά τους βρίσκονται και μετανάστες, πρόσφυγες και εργάτες που δέχθηκαν επιθέσεις από φασίστες της Χρυσής Αυγής ή ήταν μάρτυρες σε αυτές.

Είναι προφανής ο σκοπός των ιθυνόντων από το «Πρώτο Θέμα» να εκφοβίσουν τους μάρτυρες και να τους μετατρέψουν σε στόχο για τις φασιστικές ομάδες, τις οποίες τόσα χρόνια φροντίζει η εν λόγω εφημερίδα και ιστοσελίδα «γυαλίζοντας» το προφίλ τους. Η προπαγάνδα, η διαπόμπευση και η στοχοποίηση ωστόσο δεν έχει μόνο «ηθικούς» αυτουργούς –τα εν λόγω καθάρματα που δίνουν τις εντολές- αλλά και «φυσικούς» αυτουργούς τους εκάστοτε συναδέλφους που κάνουν τα ρεπορτάζ, γράφουν ή επιμελούνται τα δήθεν αχρωμάτιστα θέματα που βρίθουν φασιστικών και σεξιστικών οχετών.

Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών είδαμε την εφημερίδα του έτερου -διόλου αστείου και γραφικού- φασίστα Στέφανου Χίου «Μακελειό» να καλεί στον τίτλο του «Πετάξτε τους στη θάλασσα γιατί θα μας φάνε ζωντανούς», την εφημερίδα «δημοκρατία» να δίνει δώρο CD με ομιλίες του φασίστα – δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου (σ.σ. εν όψει της μεγάλης «εορτής» της 21ης Απριλίου), εκτενή -μα πλήρως αστήρικτα- «ρεπορτάζ» για ασθένειες που δήθεν «κουβαλούν» οι μετανάστες και το «Πρώτο Θέμα» να επιδεικνύει, με τις «μηχανές» στο φουλ, τα φιλοναζιστικά αντανακλαστικά του.

Δεν έχουμε όμως καμία ψευδαίσθηση. Κανένα εποπτικό όργανο της ΕΣΗΕΑ δεν θα καλέσει τους φασίστες των εν λόγω ΜΜΕ να δώσουν εξηγήσεις. Κανένα εποπτικό όργανο δεν θα κρίνει ότι τίθεται ζήτημα δεοντολογίας και, κυρίως, δεν θα τους διώξει με τις κλωτσιές, όπως τους πρέπει. Κανένας μηχανισμός της δικαιοσύνης δεν θα κινηθεί αυτεπάγγελτα για πρόκληση σε τέλεση εγκλήματος. Κανένας μηχανισμός τους δεν θα «δει» προσβολή της προσωπικότητας ή περιύβριση νεκρού. Γιατί η δημοκρατία τους -ακόμη και με αυτήν την αριστερή κυβέρνηση- απειλείται μόνον από τις καταλήψεις δημοσίων χώρων, από τους εργατικούς αγώνες, από όσους πιστεύουν πως «η αντιφασιστική δράση δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις. Γεννιέται στον δρόμο, στα σχολεία, στους εργασιακούς χώρους, στα πανεπιστήμια. Ενυπάρχει στον αγώνα για την ισότητα και την ελευθερία». Η πραγματική «δίκη» της Χρυσής Αυγής θα γίνει από όσους/ες πολεμούν τους φασίστες σε κάθε πτυχή της ζωής τους.

Πηγή katalipsiesiea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου