Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ο φασίζων καπιταλισμός στο έργο του Αντώνη Σαμαρά

Πρώτα ήρθαν για τους μετανάστες αλλά δεν αντιστάθηκα.... γιατί δεν ήμουν μετανάστης
Μετά ήρθαν για τους κουμουνιστές αλλά δεν αντιστάθηκα γιατί δεν ήμουν κουμουνιστής..*
"Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο ήρωας μου, με απάλλαξε από το φόβο. Επιτέλους τώρα μπορώ να κυκλοφορώ ελεύθερος τα βράδια, χωρίς να φοβάμαι τους φασίστες. Χωρίς τις λεπίδες των μπράβων της νύχτας που σφάζουν, τρομοκρατούν προπηλακίζουν της γης τους κολασμένους και όχι μόνο. "
Χαρούμενε οπαδέ της ήττας της Χρυσής Αυγής. Ο φασισμός δε νικήθηκε, όχι μόνο δε νικήθηκε αλλά απέκτησε αγγελικό θεοσεβούμενο πρόσωπο. Το αθώο πρόσωπο του σκεπτόμενου φασίστα, που είναι και το πραγματικό πρόβλημα. Επιτέλους, ο Σαμαράς έδωσε στο φασισμό τη πραγματική του υπόσταση και ικανοποίησε το μικροαστό έλληνα νοικοκυραίο. Τώρα έχει τις ευλογίες του καθεστωτικού καπιταλισμού να καταστείλει οποιονδήποτε θεωρεί ότι είναι επικίνδυνος για τη χώρα που τόσο πατριωτικά προσπαθεί να "σώσει" και όχι να ξεπουλήσει.
Η Χρυσή Αυγή τελικά αποδείχτηκε το χρυσό σφουγγάρι που σβήνει τις αμαρτίες του Σαμαρά σε σχέση με το ξεπούλημα της χώρας, την εξαθλίωση των κατοίκων, τον εκφασισμό των πολιτών και τις χιλιάδες αυτοκτονίες στην Ελλάδα για τις οποίες είναι ηθικός αυτουργός. Κάθε εχθρός της καπιταλιστικής φασίζουσας πολιτικής του Σαμαρά και της Τροϊκανής ψευδοδημοκρατίας του πρέπει να εξαλειφθεί.
Η κάθαρση λοιπόν ξεκίνησε με πρώτη τη χρυσή αυγή το δεκανίκι του φασισμού, αλλά το πρόβλημα για το Σαμαρά δεν ήταν ποτέ οι ανεγκέφαλοι μπράβοι του Μιχαλολιάκου, ίσα ίσα ήταν ο άσσος στο μανίκι του για να καταστείλει όλα τα κινήματα που μάχονται για τα εργατικά δικαιώματα και την ελευθερία. Τόσες δολοφονίες έχουν διαπραχτεί, βέβαια μεταναστών, ξαφνικά τώρα, που το κόμμα του βυθίζεται ανεπιστρεπτί, θυμήθηκε ότι ήρθε η ώρα της δράσης.
Ελευθερία, πόσο μισητή λέξη για τον πρωθυπουργό και το στενό του κύκλο που επιτέλους απαρτίζεται μόνο από σκεπτόμενους φασίστες,  εθνοπατριώτες. Είναι πολύ ανησυχητικό φαινόμενο η νομιμοποίηση του Άδωνη Γεωργιάδη, του Χρύσανθου Λαζαρίδη, του Βορίδη, του φαήλου....και λοιπών ως "υπερασπιστές της δημοκρατίας". Σχήμα οξύμωρο γιατί είναι άνθρωποι που ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός της πολιτικής τους καριέρας δομήθηκε πάνω στο φασισμό και το μίσος για την αριστερά. Άνθρωποι που μισούν τον έρωτα, την ελευθερία, δεν ξέρουν ν αγαπούν, αλλά μόνο να καταστρέφουν τα όνειρα και την ελπίδα. Άνθρωποι, αν μπορούν να λέγονται άνθρωποι...'οπως θα έλεγε ο Τ. Λειβαδίτης
 Ο κύριος Σαμαράς έξυπνα διαχώρισε την ήρα από το σιτάρι. Οι "φασίστες" πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης. Οι πραγματικοί τους ηγέτες όμως, απαλλαγμένοι πλέον από το άγος, ετοιμάζονται να αποκαταστήσουν τη δημοκρατία χτυπώντας τον εσωτερικό εχθρό. Ποιός είναι ο εσωτερικός εχθρός λοιπόν; όλοι εμείς που τόσα χρόνια αγωνιζόμαστε στο δρόμο για την ελευθερία και τα δικαιώματά μας.
Επιστέγασμα στην πολιτική Σαμαρά είναι η θεωρία των δύο άκρων που τόσο πονηρά έσπευσε να επικυρώσει ο Χ. Λαζαρίδης. Το ακροδεξιό άκρο των 200 μπράβων της Χρυσής Αυγής και των ανεγκέφαλων ψηφοφόρων τους που θα μετακυλήσουν κομματικά και το άλλο άκρο που απ' ότι φαίνεται θα είναι πολύ μακρύ και θα έχει καθαρά δικτατορικά χαρακτηριστικά. Ήρθε λοιπόν η ώρα των εξεγερμένων, όσων αντιστέκονται που πάση θυσία πρέπει να ταυτιστούν με τη χρυσή αυγή και να κριθούν επικίνδυνοι για τη χώρα και τα τροϊκανά αφεντικά.
Δεν είναι τυχαίο ότι η θεωρία των δύο άκρων έχει αρχίσει ήδη να υλοποιείται στην Ιερισσό για την απόλυτη και τελειωτική καταστολή του κινήματος των Σκουριών. Τέσσερεις είναι ήδη μέσα με την κατηγορία του "πιθανολογούμε ότι μπορεί". Σαφέστατη και πειστική κατηγορία. Έχουν κληθεί άλλοι 27 αυτές τις μέρες και άλλοι 17 το σαββατοκύριακο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι συνεργαζόμενοι εισαγγελείς επιλέγουν κατά βάσει Ιερισσιώτες και ελάχιστους από τα γύρω χωριά που και αυτά αντιστέκονται. Η ψυχή του κινήματος είναι όμως η Ιερισσός. Στη συνέχεια με την εξυπναδίστικη δεξιοστροφία της η τίμια και αμερόληπτη εισαγγελική αρχή στέλνει εισιτήρια επιλεκτικά σε συντρόφους από το αναρχικό κίνημα της Θεσσαλονίκης...προφανώς και έπεται ΑΡΙΣΤΕΡΗ συνέχεια... Έπεται συνέχεια από αύριο ή μόλις καταλαγιάσει ο θρίαμβος του Δένδια κατά της χρυσής αυγής.
Η θεωρία των δύο άκρων ασφαλώς και δεν τέθηκε τυχαία ετούτη τη χρονική περίοδο. Με τις ευλογίες λοιπόν της κυβέρνησης θα φυλακιστεί ένα ολόκληρο χωριό σαν εγκληματική οργάνωση, ο αναρχικός χώρος και η αριστερά θα συσχετιστεί με την ακροδεξιά και τη χρυσή αυγή. Ο Σαμαράς και το θεάρεστο έργο του θα ταυτιστεί με τη δημοκρατία. Μια δημοκρατία με καθαρά δικτατορικά χαρακτηριστικά που οι επόμενες γενιές θα τα θεωρούν ως δεδομένα και απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία της χώρας.
Στο τέλος ήρθαν για μένα...
αλλά δεν υπήρχε πλέον κανείς...*
*Οι στίχοι είναι διασκευή από το ποίημα του Martin Niemoller που έγραψε για το σφαγιασμό των αριστερών διανοούμενων στη ναζιστική Γερμανία. Ένα ποίημα που και ο ίδιος μετέπλαθε ανάλογα με την περίσταση και χρησιμοποίησε και ο Μπρεχτ.


Κείμενο του Βασίλη Μαθιουδάκη 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου