Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

«Ο στρατός συμβολίζει όλα αυτά που δεν είμαι πολεμώντας αυτό που είμαι» Ε.Μ.




Το φόβητρο φούσκα μεταξύ των λαών , το χαντάκι δισεκατομμυρίων των κρατικών προυπολογισμών και η προσπάθεια τακτικού προσηλυτισμού στα εθνικά ιδεώδη , ο στρατός , και η υποχρεωτική για τους άρρενες θητεία βρίσκει κάθε τόσο και συνεπείς αρνητές του. Πρόσφατη η περίπτωση του Ε.Μιχαλόπουλου [Ολική άρνηση στράτευσης -  Αφίσα | 12 ] που καταδικάστηκε σε 4 μήνες  φυλάκιση με 3ετή αναστολή.Ακόμη η δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης του Α.Καραγεωργίου και η συλλογική δήλωση συντρόφων από τα Γιάννενα.
 Μια ακόμη περίπτωση, ο αναρχικός Γεράσιμος Κορωναίος έστειλε δημόσια δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης στο στρατολογικό γραφείο της Πάτρας τον Οκτώβρη του 2009 όντας ανυπότακτος από το Μάη του ίδιου έτους. Τον Ιανουάριο του 2011 ασκήθηκε μήνυση εναντίον του από τον εισαγγελέα του στρατοδικείου Ιωαννίνων. O εισαγγελέας προχώρησε στην απαγγελία κατηγοριών (ανυποταξία σε περίοδο ειρήνης).
Το στρατοδικείο έχει οριστεί για τις 13 Δεκέμβρη στα Γιάννενα. Ο ίδιος ο Γ.Κ. έχει πάρει την απόφαση να παρουσιαστεί στο στρατοδικείο δίνοντας το πολιτικό στίγμα της δίωξης του στηριζόμενος από την αλληλεγγύη των συντρόφων του και όσων καταλαβαίνουν ότι δεν πρόκειται για προσωπική του υπόθεση και επιλέξουν να σταθούν δίπλα του.

Τρίτη 13/12 , Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Γ.Κορωναίο  στο στρατοδικείo Ιωαννίνων , 9.00 πμ - Ενημέρωση
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου