Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Δίκη Θεοφίλου: το παιχνίδι τέλειωσε!

http://www.koolnews.gr/wp-content/uploads/2013/07/pyrines-tis-fotias-570.jpg
Όταν το δικαστήριο δεν κρίνει απαραίτητο να ακούσει μια σειρά μάρτυρες του κατηγορητηρίου, μεταξύ των οποίων και αυτόπτες μάρτυρες, εναντίον των οποίων υποτίθεται ότι έγινε απόπειρα ανθρωποκτονίας, τότε αναγνωρίζει έμμεσα πως ο Τάσος Θεοφίλου δεν έχει καμιά σχέση με το κατηγορητήριο που του φόρτωσε η Αντιτρομοκρατική. Στις συνεδριάσεις της Τρίτης και της Τατάρτης, 10 και 11 Δεκέμβρη, επιβεβαιώθηκε πλήρως η κατάρρευση του κατηγορητηρίου. Μια κατάρρευση που συντελέστηκε τη μέρα που ο τμηματάρχης της Αντιτρομοκρατικής Ε. Χαρδαλιάς, ο άνθρωπος που ενορχήστρωσε ολόκληρη αυτή τη σκευωρία, αναφώνησε: «Μπορεί να μην ήταν στη ληστεία ο άνθρωπος!».


Τρεις ακόμη αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν την Τρίτη και ουδείς αναγνώρισε τον Θεοφίλου ως έναν από τους δράστες της ληστείας και της ανθρωποκτονίας. Σε βάρος ενός απ’ αυτούς υποτίθεται ότι έγινε απόπειρα ανθρωποκτονίας από τον Θεοφίλου. Στην ερώτηση εάν ο Θεοφίλου του θυμίζει κάτι, ο μάρτυρας απάντησε κατηγορηματικά όχι και δήλωσε ότι είναι 100% σίγουρος γι’ αυτό. Δεν προσπάθησε να δημιουργήσει καμιά θολή κατάσταση ή ν’ αφήσει να αιωρούνται ερωτηματικά. Έτσι, από τους 19 μάρτυρες του κατηγορητηρίου που κατέθεσαν, κανείς δεν αναγνώρισε τον Τ. Θεοφίλου.

Μετά την κατάθεση του τελευταίου από τους μάρτυρες που εμφανίστηκαν, τέθηκε το ζήτημα τι θα γίνει με τους υπόλοιπους 10 που δεν προσήλθαν. Ο πρόεδρος πρότεινε αρχικά να αρχίσει η ανάγνωση εγγράφων και αν έρθουν κάποιοι μάρτυρες να εξεταστούν. Αντέτεινε η υπεράσπιση, ζητώντας να τηρηθεί η προβλεπόμενη δικονομική σειρά. Δεν μπορούν να εξεταστούν μάρτυρες μετά την έναρξη της ανάγνωσης εγγράφων και δεν μπορεί να γίνει ανάγνωση των καταθέσεων των μαρτύρων που δεν προσήλθαν. Η υπεράσπιση δεν ζήτησε τη βίαιη προσαγωγή της και διευκρίνισε ότι οι μάρτυρες πρέπει να κληθούν από την εισαγγελέα της έδρας και όχι από την πολιτική αγωγή.

Το δικαστήριο διέκοψε για να πάρει απόφαση και όταν επανήλθε στην έδρα ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι δεν κρίνει αναγκαία την κλήση των απολειπόμενων μαρτύρων. Επειδή μεταξύ των 10 αυτών μαρτύρων είναι και μάρτυρας για «λογαριασμό» του οποίου απαγγέλθηκε κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας, εκτιμούμε ότι το δικαστήριο κρίνει πως δεν έχει νόημα η διερεύνηση των αποπειρών ανθρωποκτονίας και εμμέσως παραδέχεται ότι έχει σχηματίσει δικανική πεποίθηση για το ότι ο Τ. Θεοφίλου δεν έχει καμιά σχέση με τη ληστεία και την ανθρωποκτονία της Πάρου.

Έτσι, η δίκη πέρασε στη φάση της ανάγνωσης των εγγράφων που εισήγαγε η εισαγγελία στη δικογραφία. Υπενθυμίζουμε ότι η Αντιτρομοκρατική, κατά την πάγια τακτική της, έχει στείλει έγγραφα και μετά την έναρξη της δίκης.
Στα αξιοσημείωτα αυτού του διημέρου είναι και η εξαφάνιση των «γκεσεμιών» της πολιτικής αγωγής, αυτών που οργάνωσαν τα απογευματινά «φροντιστήρια» σε μάρτυρες του κατηγορητηρίου. Πέταξαν λευκή πετσέτα, φαίνεται, και άφησαν τους δευτεροκλασάτους στη θέση τους.

Σε τέτοιες δίκες τα έγγραφα είναι κυρίως εκθέσεις έρευνας, εκθέσεις σύλληψης, πραγματογνωμοσύνες κτλ. Ξεχωρίζουμε την έκθεση νεκροψίας, από την ανάγνωση της οποίας επιβεβαιώθηκαν όσα δήλωσε ο συνήγορος Κ. Παπαδάκης, σχολιάζοντας την κακοστημένη αναπαράσταση του φόνου, που επεχείρησε η πολιτική αγωγή, για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Ο άτυχος ταξιτζής βλήθηκε με τέσσερις σφαίρες. Τρεις στην αριστερή πλευρά του σώματός του και μία στον πήχη του δεξιού χεριού. Ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής (εκπροσωπεί την αδελφή του νεκρού) και ο τραπεζοϋπάλληλος Παντελαίος έκαναν μια αναπαράσταση σύμφωνα με την οποία ο δράστης κρατούσε το όπλο με το δεξί χέρι και στρίβοντας προς τα πίσω τον καρπό του πυροβόλησε εξ επαφής τον ταξιτζή στη δεξιά πλευρά της κοιλιακής χώρας.

Το έκαναν αυτό σε μια προσπάθεια να κλονίσουν την απόλυτη βεβαιότητα που είχε προκύψει, ότι ο Τ. Θεοφίλου δεν έχει καμιά σχέση με την υπόθεση. Σε μια προσπάθεια να αφήσουν να αιωρούνται κάποια ερωτηματικά. Όπως αποδείχτηκε από τη «μαϊμού» αναπαράσταση, ο Παντελαίος και οι υπόλοιποι τραπεζοϋπάλληλοι δεν είδαν καν τι έγινε έξω από την τράπεζα, διότι –όπως κατέθεσε άλλος μάρτυρας– νόμιζαν ότι οι ληστές τους είχαν κλειδώσει και έμειναν μέσα κάμποσα λεφτά, στη διάρκεια των οποίων είχαν τελειώσει όλα.

Ποιος «έπεισε» την πολιτική αγωγή ότι ο Θεοφίλου είναι ένοχος; Γιατί τέτοιος αμοραλισμός; Γιατί είναι αμοραλισμός όταν κάνεις «φροντιστήριο» σε μάρτυρες (εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι είναι υπάλληλοι της τράπεζας), μολονότι έχεις ακούσει τον «σεφ» της Αντιτρομοκρατικής να δηλώνει ότι «μπορεί να μην ήταν στη ληστεία ο άνθρωπος». Ευτυχώς που ως «φροντιστές» αποδείχτηκαν ολίγιστοι, μην έχοντας φροντίσει να μελετήσουν λίγο πριν στήσουν τη «μαϊμού» αναπαράσταση με έναν μάρτυρα που δεν είχε δει τίποτα έξω από την τράπεζα.

Μιλώντας για τους μάρτυρες, όχι μόνο τους «εκπαιδευθέντες» αλλά και τους ειλικρινείς, πρέπει να σημειώσουμε πως από τις πραγματογνωμοσύνες φάνηκε η σύγχυσή τους. Μιλούσαν για σωρεία πυροβολισμών, όμως έπεσαν μόνο πέντε. Τέσσερις σφαίρες χτύπησαν τον άτυχο Μίχα και μία βρέθηκε 40 μέτρα από την τράπεζα. Κατέρρευσε έτσι όχι μόνο ο μύθος ότι οι δράστες έριξαν στο ψαχνό στον κόσμο (εξ ου και η κατηγορία των αποπειρών ανθρωποκτονίας), αλλά και ο μύθος ότι ο Μίχας πυροβολήθηκε από μακριά και στη συνέχεια δέχτηκε χαριστική βολή από κοντά.

Από την έκθεση νεκροψίας προέκυψε και ένα άλλο, εξαιρετικά σοβαρό επιχείρημα υπέρ του Τ. Θεοφίλου. Ο νεκρός φέρει τραύματα στη μύτη, τα χείλη και την παλάμη, γεγονός που πιστοποιεί ότι μεταξύ αυτού και του δράστη προηγήθηκε έντονη πάλη. Ο Τ. Θεοφίλου, όμως, όπως αποτυπώθηκε στις φωτογραφίες που επέδειξε στο δικαστήριο ο συνήγορος Κ. Παπαδάκης, δεν φέρει κανένα ίχνος, καμιά αμυχή ή μελάνωμα που να δείχνει ότι πάλεψε με κάποιον. Εν προκειμένω, πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι ο Μίχας ήταν πολύ πιο σωματώδης από τον Θεοφίλου και δεν υπήρχε περίπτωση, αν είχε συμπλακεί μαζί του, να μην του είχε αφήσει σημάδια.

Τέλος, έχουμε τον τελευταίο μύθο, σύμφωνα με τον οποίο δίπλα στη σορό του Δ.Μίχα βρέθηκε ένα καπέλο, στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA του Τ. Θεοφίλου. Εδώ τα γεγονότα, όπως προκύπτουν από τα έγγραφα της δικογραφίας, «βοούν».

Η ανθρωποκτονία έγινε περίπου στις 8:30 το πρωί της 10ης Αυγούστου του 2012. Η σορός του Δ. Μίχα απομακρύνθηκε από το χώρο στις 9:30, αφού προηγουμένως έγινε λεπτομερειακή φωτογράφιση της σορού και του γύρω χώρου, όπως και όλων των πειστηρίων. Στις φωτογραφίες αυτές δεν υπάρχει κανένα καπέλο.

Διαψεύδονται έτσι πλήρως οι καταθέσεις δύο τραπεζοϋπαλλήλων, ότι η αστυνομία τους παρέδωσε ένα καπέλο μέσα σε μια σακούλα στις 9:30 (αλήθεια, γιατί η αστυνομία να δώσει το καπέλο στους τραπεζοϋπάλληλους και να μην το μαζέψει μαζί με τα υπόλοιπα πειστήρια;). Οι δύο τραπεζοϋπάλληλοι που το κατέθεσαν αυτό είναι αυτοί που πέρασαν το «φροντιστήριο» στην έδρα της Διεύθυνσης Ασφάλειας της Alpha Bank. Η μία μάλιστα δεν κατέθεσε τίποτα σχετικό με το καπέλο που δήθεν τους παρέδωσε η αστυνομία, στην πρώτη μέρα της κατάθεσής της. Το κατέθεσε τη δεύτερη μέρα, αφού μεσολάβησε το «φροντιστήριο» από την πολιτική αγωγή (και ποιος ξέρει ποιους άλλους).

Σύμφωνα με την Έκθεση Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης, στέλεχος της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών κατέβηκε αυθημερόν στην Πάρο και σάρωσε τα πάντα (στην τράπεζα, στους χώρους που βρέθηκαν κλεμμένα  οχήματα, στα αντικείμενα που βρέθηκαν στον τόπο του συμβάντος) συγκεντρώνοντας δείγματα βιολογικού υλικού. Βιολογικό υλικό δεν πάρθηκε από το περιβόητο καπέλο, μολονότι το στέλεχος της ΔΕΕ παρέμεινε τέσσερις μέρες στην Πάρο! Περιττεύει να πούμε ότι το καπέλο θα ήταν το πρώτο που θα σάρωναν με τις γνωστές μπατονέτες, για να σχηματίσουν δείγματα βιολογικού υλικού.

Ο Θεοφίλου δεν ήταν στη ληστεία και καπέλο δεν υπήρχε. Όταν η Αντιτρομοκρατική επέλεξε τον Θεοφίλου από τη «δεξαμενή» των «προς μελλοντική αξιοποίηση υπόπτων», κατασκευάστηκε και το καπέλο.
Από την πολυσέλιδη έκθεση ερεύνης στο διαμέρισμα της Λαμίας, που νοίκιαζε ο Τ. Θεοφίλου το μόνο που προέκυψε ήταν πως εκεί κατοικούσε ένας διανοούμενος που είχε μια πλούσια βιβλιοθήκη. Κανένα στοιχείο που να εμπλέκει τον Τ. Θεοφίλου με τη ΣΦΠ ή οτιδήποτε άλλο. Ξαναθυμηθήκαμε και τι έγραφαν εκείνες τις μέρες τα παπαγαλάκια της Αντιτρομοκρατικής, ενεργώντας ως delivery boys της κακόφημης αυτής υπηρεσίας. Φρόντισε η εισαγγελία να μας τα θυμίσει, εισάγοντας τα δημοσιεύματα ως έγγραφα της δικογραφίας. Θυμηθήκαμε τα δημοσιεύματα για την κάμερα που υποτίθεται ότι ο Θεοφίλου είχε προσαρμόσει σ’ ένα ποδήλατο και κατέγραφε διάφορους πιθανούς στόχους κτλ. Το μόνο που έμεινε είναι ένα παλιό ποδήλατο που είχε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος ο Θεοφίλου και τίποτ’ άλλο. Και βέβαια, δεν περιμένουμε καμιά αυτοκριτική για τα παπαγαλάκια. Αυτός είναι ο ρόλος τους και θα τον ξαναπαίξουν με την πρώτη ευκαιρία.

Ο Τ. Θεοφίλου ζήτησε να διαβαστούν και διάφορα έγγραφα για το ρόλο της Αντιτρομοκρατικής και των στελεχών της. Ο πρόεδρος τον διέκοψε λέγοντάς του: Μην κάνετε καμία σύγχυση, κατηγορούμενος τώρα είστε εσείς. Εσείς θα υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και δεν θα κατηγορήσετε άλλον. Η παρέμβαση αυτή του προέδρου υπήρξε τουλάχιστον άστοχη. Όταν έχουν αποδειχτεί σημεία και τέρατα από τη διαδικασία, αυτά κάποιος τα ενορχήστρωσε. Η Αντιτρομοκρατική το έκανε κι αυτό το γνωρίζει πλέον πολύ καλά ο κ. Χατζηαθανασίου. Ο Τ. Θεοφίλου δικαιούται να ζητά να αποκαλυφθεί ο ρόλος της Αντιτρομοκρατικής, ενώ με την παρέμβασή του ο πρόεδρος εμφανίστηκε σαν να ήθελε να εμποδίσει κάθε συζήτηση πάνω σ’ αυτό το κομβικό ζήτημα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης σχολίασαν με πληρότητα όλα τα ουσιώδη έγγραφα και στοιχεία και από το σχολιασμό τους έχουν αντληθεί τα περισσότερα απ’ όσα σχολιάζουμε σ’ αυτό το ρεπορτάζ. Εκείνο που αποδείχτηκε είναι πως ο Τ. Θεοφίλου δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με όσα του προσήψαν. Όλα είναι μια καραμπινάτη σκευωρία της Αντιτρομοκρατικής.

Πηγή Κόντρα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου