Της Αντας Ψαρρά
Στο δικαστήριο εξελίσσεται τις ημέρες αυτές και η δίκη του Τάσου Θεοφίλου που κατηγορείται για συμμετοχή στη ληστεία της Πάρου αλλά και για την ανθρωποκτονία του άτυχου οδηγού ταξί κατά την έξοδο των δραστών από την τράπεζα. Ηδη ολοκλήρωσαν οι μάρτυρες κατηγορίας και τώρα το δικαστήριο ετοιμάζεται να συνεχίσει στην ανάγνωση εγγράφων. Αξιοσημείωτο είναι ότι το δικαστήριο μεταξύ άλλων θα αναγνώσει δημοσιεύματα εφημερίδων που έχουν αντλήσει τις πληροφορίες τους από «πηγές», «πληροφορίες» που βοήθησαν στην κατασκευή σεναρίων.
Το ανώνυμο τηλεφώνημα
Όλα αυτά τη στιγμή που μοναδικό στοιχείο ενοχής είναι ένα καπέλο με στοιχεία DNA που μάλιστα δεν υπάρχει σε καμιά από τις επιτόπιες φωτογραφίες του σημείου που έγινε η δολοφονία. Από τους 29 συνολικά μάρτυρες κατηγορίας εμφανίστηκαν οι 19, κανείς όμως δεν αναγνώρισε τον κατηγορούμενο. Θυμίζουμε εδώ ότι η κατηγορία βασίστηκε σε ανώνυμο τηλεφώνημα που η αντιτρομοκρατική ποτέ δεν κατάφερε να εντοπίσει και να παρουσιάσει (όπως γίνεται πάντα όταν υπάρχει παρόμοια έρευνα και άρση απορρήτου).
Αυτός που τηλεφώνησε φέρεται να είπε ότι ο δράστης είναι ένας ξανθός με πρασινογάλαζα μάτια, λέγεται Τάσος, μένει στη Θεσσαλονίκη και κυκλοφορεί στα Εξάρχεια, στην Πλάκα, στο Μοναστηράκι και στον Κεραμεικό (όπου και συνελήφθη). Κατόπιν αυτού αστυνομικοί θυμήθηκαν ότι σε παρακολούθηση που έκαναν το 2010 είχαν δει τον Θεοφίλου με άλλους γνωστούς αντεξουσιαστές, αυτός ταίριαζε στην ανώνυμη περιγραφή και ως εκ τούτου τον συνέλαβαν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τάσος Θεοφίλου έμενε, με την ταυτότητά του κανονικά, σε ξενοδοχείο της Αθήνας λίγο πριν από τη σύλληψη, κυκλοφορώντας μάλιστα με σακίδιο που έγραφε Πάρος. Το γεγονός αυτό μάλιστα φάνηκε παράξενο και στον πρόεδρο του δικαστηρίου, αλλά απάντηση δεν πήρε. Ο συνήγορός του Κώστας Παπαδάκης απάντησε στα ερωτήματα της «Εφ.Συν.» για τη μέχρι τώρα δικαστική εξέλιξη και μας είπε ότι οι υπάλληλοι της τράπεζας αλλά και οι αυτόπτες μάρτυρες δεν αναγνώρισαν τον πελάτη του, το καπέλο «βρέθηκε» δύο ημέρες μετά το συμβάν, ενώ είναι παράξενο το ότι κανείς από τους υπαλλήλους της τράπεζας δεν κλήθηκε να το αναγνωρίσει όταν -όπως δήλωσαν οι αστυνομικοί- το πήγαν οι ίδιοι μέσα στην τράπεζα.
Στη δικαστική εξέλιξη προέκυψε ότι έγινε συνάντηση κατά τη διάρκεια της κατάθεσης των μαρτύρων με στόχο να «ξαναθυμηθούν» αν είχαν δει ή όχι το καπέλο. Οι συνήγοροι του Θεοφίλου διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τα «σεμινάρια» στους μάρτυρες και διατύπωσαν την άποψη ότι ή αναγκαιότητα να βρεθεί πάση θυσία ο ένοχος δεν είναι δυνατόν να οδηγεί στην καταδίκη ενός αθώου.
Πηγή efsyn
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου